İstanbul’da Konya günleri

KONSİAD tarafından organize edilen ‘Yöresel Konya Günleri’ etkinliği 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
İstanbul’da Konya günleri

KONSİAD tarafından organize edilen ‘Yöresel Konya Günleri’ etkinliğinin 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirileceğini belirten Kemal Çelik, “Kadim şehir Konya’nın insanları olarak kadim şehir İstanbul’da tüm hemşerilerimizi buluşmaya davet ediyoruz. Dünyanın en büyük etkinlik alanlarından biri olan Yenikapı etkinlik alanında 22-25 Kasım 2018 tarihlerinde tüm Konyalılar ve misafirlerimizle buluşacağız. KONSİAD olarak gerek Feshane etkinlikleri kapsamında gerekse fuarcılık kapsamında KONEXPO etkinlikleri ile bugüne kadar birçok ticari, mesleki ve kültürel faaliyeti başarı ile gerçekleştirdik. Bu kez tüm maddi ve manevi değerlerimizi bu etkinlik ile tek çatı altında tekrar buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

img_0581.jpg

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ”

KONSİAD olarak sadece Konya ve Konyalıları değil, tüm dünya üzerindeki milli ve manevi değerlere sahip çıktıklarını vurgulayan Çelik, “Tüm geçmiş yönetimlerimiz dâhil yaptığımız bu faaliyetlerden örnekler vermek isterim. Daha geçtiğimiz yılsonunda, yaklaşık 40 kişilik bir katılımcı ile Kudüs ziyareti gerçekleştirdik. Müslümanların ilk kıblegâhı Mescid-i Aksa’ya zulmü telin ederek en zor günlerde Kudüs’e yaptığımız bu ziyareti üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Her yıl ramazan ayında Rumeli ve Balkanlar’daki kardeşlerimizi, Evlad-ı Fatihanlar’ı ziyaret ettik. Kardeş derneklerimizden olan Balkanlara Vefa Derneği ile birlikte Bu coğrafyadaki kardeşlerimizin sünnet merasimlerine katıldık. Bu faaliyetler, kültürel bağların güçlendirilmesi ile iş dünyasındaki yakınlaşmayı ve sinerjiyi artırmaya yönelik örnek çalışmalarımızdandır” şeklinde konuştu.

“KONYA’YA HER FIRSATTA DESTEK OLUYORUZ”

Stratejik hedeflerinden birisinin mülkiyeti kendilerine ait olan bir lokasyon oluşturmak olduğunun altını çizen Çelik, “Avcılar ana cadde üzerinde genel merkezimiz olacak yeni bir lokasyon satın aldık ve bu yeni yerin tadilatı tamamlanmak üzeredir. En kısa sürede yeni merkezimizin açılışında sizlerle buluşmayı ümit ediyoruz. Konya bölgemizin iş dünyasına, istihdamına ekonomisine her fırsatta destek olmaya devam ediyoruz. İstanbul’da yerleşik bir iş insanımızın Seydişehir ilçesinde bir çorap fabrikası kurmasına vesile olduk. Böylesi etkin ve verimli çalışmalar siz değerli hemşerilerimizin desteği sayesinde olmuştur. Konyalılar olarak hedeflerimiz büyük olacaktır. Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Birlik olacağız ve başaracağız. Konya için, Konyalılar için ve ülkemiz için güzel projeler yaparak bayrağı yeni kuşaklara devredeceğiz” ifadelerini kullandı. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR