Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

İstanbul’da puan VAR!

İstanbul’da puan VAR!

Ankaragücü maçı sonrası lige Milli maçlar için ara verilmişti. Milli arada Konyaspor teknik adam değişikliğine gitti. Rıza Çalımbay ile yolları ayıran Konyaspor Aykut Kocaman’ı 3 defa takımın başına getirdi. Hep söylediğim bir şey var, bu hafta Aykut Kocaman’da maçtan sonra teyit etti. 3 İstanbul takımı, Trabzonspor ve Bursaspor’un toplam borcu 10 milyar lira bu kulüplerin bundan sonra ayakta kalmaları çok zor. Mali disipline sadık kalmaya çalışan Konyaspor önümüzdeki yıllarda şampiyonluk adaylarının başında geliyor.

Haftalardır maalesef Konyaspor ile ilgili yazılarımız teknik adam eleştirilerine mahkum gidiyordu nedeni ise takımın teknik ve taktik açıdan bize görüntü vermemesiydi. Aykut Kocaman’ın gelişiyle birlikte bizlerde takımın teknik durumunu değerlendirme fırsatı bulacağız.

Konyaspor Galatasaray mücadelesine 4-4-2 taktiğiyle başladı, ilerde Jahovic ve Ömer Ali’yi ikili kullanan Konyaspor maçı çok erken koparıp 3 puanı Konya’ya getirebilirdi olmadı. Konyaspor’un Galatasaray’ı mağlup etmesine kesin gözüyle bakıyordum. Direkten döndü gol olmadı, adamın sırtına çarptı gol oldu olmadı mı olmuyor Konyaspor İstanbul’da yine kazanamadı.

Galatasaray Konyaspor kalesinde maç boyunca 2 kez etkili olabildi biri uzaktan şut diğeri kaleci Serkan ile bir kez karşı karşıya kalma girişimi diyeyim. Korner yok, şut yok maç sonu bakıyorsun hakem Galatasaray’ı doğramış yalanınız batsın, rezil oldunuz 3-4 gol atacağımız maçta gol bulamadık. 

Konyaspor maça4-4-2 başladı dedik son yarım saat Aykut hoca takımı 4-1-4-1 dizilişine getirdi ben ön liberoları top taşıma konusunda sıkıntılı ve uzun pas atamıyorlar, Konyaspor’un 4-1-4-1 de ısrar etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek ön libero orta sahası kalabalık, ofansı güçlü takımlara karşı risk olabilir ama Konyaspor bunun üstesinden gelebilir diye düşüncesindeyim.

Sahaya 10 tane santrafor sürünce maç kazanabileceğini sanan bir eski futbolcudan sonra Aykut Kocaman gibi futbolu önce kağıt üzerinde oynayan bir hocaya sahip olmak sevindirici. Konyaspor bu hafta 115 km koştu. Bu anlamda takımın hocaya verdiği reaksiyon sevindirici 

Konyaspor neden teknik adam değiştirdi diye halen sorgulayan adamlar var, Skubic’in penaltı golü sonrası Aykut Kocaman’a doğru koşuşu ve yedek kulübesi önünde yaşananlar Konyaspor neden teknik adam değiştirdi sorusunun açık cevabı niteliğinde.

Konyaspor’u Galatasaray karşısında beğendim, ne yaptığını bilen diri bir takım izledik. Zaman içinde Konyaspor daha iyi olacaktır. 

Hakeme gelince Hüseyin Göcek’i sevmem her zaman kendinden emin büyük hatalar yapar.  Pozisyon bana göre penaltı, bakmayın İstanbul eşrafının yaygarasına yok topa müdahaleymiş yok bilmem ne. Karla karışık yağmur gibi adam topla beraber Skubic’i biçti. Faul ve penaltı ama her ne olursa olsun Hüseyin Göçek bizden uzak dursun.

Konyaspor Cuma akşam Alanyaspor’u ağırlayacak ve Aykut Kocaman’a stadyumda hoş geldin partisi düzenlenecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR