İstanbul'da suç örgütüne operasyon

Restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerinden haraç aldığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alındı
İstanbul'da suç örgütüne operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerinden haraç aldığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda, 16 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1997'de 5 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili 3 yıl önce tutuklanan Orhan K'nin yönettiği iddia edilen suç örgütüne operasyon düzenledi.

Beylikdüzü ve Büyükçkmece ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerinden tehdit ve darpla haraç aldıkları, çek senet tahsilatı yaptıkları, uyuşturucu, yaralama, yağma gibi olaylara karıştıkları tespit edilen 1’i kadın 16 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda çek senet ve silah ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binası'da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Kaynak: