İstanbul'daki PDY davasında19 sanık tahliye edildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski emniyet müdürleri Yılmazer, Demirhan ve Başdağ dışındaki tutuklu 19 sanığın tahliyesine, tutuklulukta geçirdikleri süre ve sabit ikametgah sahibi olmaları nedeniyle karar verdi.
İstanbul'daki PDY davasında19 sanık tahliye edildi

Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY), ''casusluk ve yasa dışı dinleme'' yaptığı iddialarına ilişkin 23'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ dışındaki tutuklu 19 sanığın tahliyesine, tutuklulukta geçirdikleri süre ve sabit ikametgah sahibi olmaları nedeniyle karar verildi.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Özdik'in, 12 mayısta ameliyat olduğu ve avukatının sağlık raporu sunması sonucu dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda daha önce tahliye edildiği öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, iddianamenin okunmasına devam edildi. Bir kısmının okunmasının ardından heyet, sanıkların taleplerinin alınmasına geçti. Söz alan tutuklu sanıklar tahliyelerini istedi.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, tutuklu yargılanan 19 sanığın tahliye edilmesine, Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ'ın ise bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

Heyet duruşmayı 23 Eylül Cuma gününe erteledi.

Öte yandan bugün tahliye edildiği belirtilen tutuklu sanıklardan Ahmet Özdik'in, 12 Mayıs'ta ameliyat olduğu ve avukatının sağlık raporu sunması sonucu dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda daha önce tahliye edildiği öğrenildi.