İstanbullu öğrenciler yaz tatilini kültür sanatla geçirecek

İstanbullu öğrenciler yaz tatilini kültür sanatla geçirecek

İstanbullu öğrenciler, yaz tatili için organize edilen kültür-sanat ve spor faaliyetleriyle tatillerini değerlendirebilecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, tatil dolayısıyla birçok kurum tarafından çeşitli etkinlikler organize edildi. Tiyatro, resim, müzik, sinema ve geleneksel sanatlar üzerine verilecek eğitimlerle, öğrencilerin tatili sanatla iç içe geçirmeleri hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Ümraniye Kent Ormanı'nda "Yaz İzci Kampı" gerçekleştirilecek. Başvuruları "gençlikspor.ibb.gov.tr" internet adresinden yapılan ve 11 Temmuz'da başlayacak kampa 10-15 yaş arası öğrenciler katılabilecek. 

Öğrencilerin temel ve ileri seviye izcilik eğitimi alacakları kampta ayrıca resim, müzik, tiyatro ve ebru sanatı ile ilgili kültürel faaliyetler de düzenlenecek. 

- Zeytinburnu Belediyesi, çocukları Çanakkale'ye götürecek

Bahçelievler Belediyesi Kocasinan Kültür Merkezi'nde öğrenciler yaz dönemi boyunca sinema, Karagöz ve kukla gösterimlerini izleyebilecek. Bahçelievler Bilgi Evleri'nde ise yaz boyunca farklı sanat dallarında atölye çalışmaları yapılacak.

Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezince düzenlenen, "Yaz Gençlik Kampı" 19 Haziran'da başladı. Kampa, ilçedeki 8, 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin kişi katılacak. Çanakkale Assos'ta yapılacak kamp süresince öğrenciler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklere sahip alanında düzenlenen kültürel ve sportif etkinliklerde yer alacak. 

Çanakkale Şehitliği, Tabyaları, Gelibolu ve Soğanlıdere Şehitliği'nin de ziyaret edileceği kamp, 10 Eylül'de sona erecek.

- Üsküdar Belediyesi 10 binden fazla öğrenci için yaz okulu düzenledi

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Üsküdar Gençlik Merkezleri (ÜSGEM), gençler için yaz okulları organize etti. Belediyenin Bilgi Evi ve Çocuk Akademileri, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve Genç Enderun birimlerinde 10 binin üstünde öğrenciye hizmet verecek olan yaz okulları, 11 Temmuz'da başlayacak.

Tarihi gezilerin de düzenleneceği yaz okulu kapsamında, drama, akıl oyunları, hayal gücü ve tasarım, temel İslami bilimler, adab-ı muaşeret, önemli şahsiyetlerin hayatları ve siyer konularında eğitim verilecek. Yaz okulu 12 Ağustos'a kadar devam edecek.

Küçükçekmece Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi desteğiyle "Yaz Sanat Akademisi"ni öğrencilerle buluşturacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen akademi, 11 Temmuz'da başlayacak.

Minyatür, ebru, çini, kat'ı, kaligrafi, bilimsel bitki resmi, Arapça ve güzel sanatlara hazırlık eğitimlerinin verileceği akademinin dersleri, Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde yapılacak.

Başvuruları 30 Haziran'da sona erecek akademi, 11 Eylül'e kadar devam edecek.

- Beykoz'da 36 farklı branşta kurs verilecek 

Başakşehir Belediyesi'nin Bilgievleri Yaz Okulu'na katılan çocuklar, yaz tatilinde hem eğlenip hem de faydalı etkinlikler yapabilecek. Manevi eğitimler, akıl oyunları, sinema seansları, resim atölyeleri ve Değerlerle Ramazan etkinliklerinin yanı sıra yarışma ve turnuvaların gerçekleştirileceği yaz okulları, 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek.

Belediyenin yaz okulu 7 Bilgi Evi'nde 19 Ağustos'a kadar devam edecek.

Beykoz Belediyesi "Yaz Sanat Kursları"nda, gitar, ney, eğlenceli bilim, kaligrafi, kemençe, origami ve fotoğraf dahil 36 branşta kurs düzenlenecek.

Kursların kayıtları "beykoz.bel.tr" internet adresiyle, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kavacık Hizmet Binası, Yenimahalle Hizmet Binası, Soğuksu Hizmet Binası, Tokatköy Gençlik Evi ve Tokatköy Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılabilecek. 

- Kadıköy Belediyesi, yaz okulu açıyor

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından lise öğrencilerine yönelik yaz kursları düzenlendi.

Tiyatrodan ebru sanatına, kültür gezilerinden oyun atölyelerine, resimden düşünce atölyelerine birçok kültür sanat faaliyetinin gerçekleştirileceği kurslar, 26 Ağustos'ta sona erecek.

Kurslara ilişkin detaylı bilgiye, merkezin "baygem.org" internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri, 9-14 yaş grubu çocuklar için "Yaz Okulu" düzenledi. Çocuk Etüt Merkezlerinde ve Kalamış Parkı’nda yapılacak etkinlikler, 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında öğrencilere satranç, çizgi film atölyesi, ebru sanatı, okuma atölyesi gibi kültür sanat eğitimleri verilecek. Öğrenciler ayrıca müze gezilerine katılacak.

- İstanbul Modern

İstanbul Modern, 4-6 ve 7-12 yaş gruplarındaki çocuklar için, bir dizi sanat atölyesi hazırladı. Müzik, ses, doğaçlama müzik, heykel, masal, hareketli oyunlar, dijital sesler, hikaye, mask, hologram mozaik, mimarlık, fantastik aksesuar ve resim gibi alanlarda çalışmaların yapılacağı atölyeler, 11 Temmuz'da başlayacak. 

Çocukları sanatçılarla buluşturacak atölyeler hakkında detaylı bilgi ve başvuru için, "[email protected]" mailinden iletişim kurulabilecek.