İstanbul'u dünyaya tanıtacak film

Dünya Yapımcılığı ve yönetmenliği İstanbul Rehberler Odası Başkanı ve turizm yazarı Şerif Yenen tarafından üstlenilen ve İstanbul ve Türkiye'yi tanıtan "İstanbul Unveiled" filminin Galası yapıldı.
İstanbul'u dünyaya tanıtacak film

Hard Rock Cafe Istanbul'da gerçekleştirilen galada, filme dair bilgiler verildi. Çekimleri 2011 yılında başlayan film, 2013 yılında tamamlandı. Film, Amerika, Hırvatistan, Polonya, Bulgaristan, Azerbaycan'daki film festivallerinde değişik dallarda ödül de aldı. Istanbul Unveiled, şehrin bilinmeyen ve merak edilen yönlerini anlatıyor. Yapımcılığı ve yönetmenliği İstanbul Rehberler Odası Başkanı ve turizm yazarı Şerif Yenen tarafından üstlenilen Istanbul Unveiled filminin tanıtım toplantısında, filmin en önemli hedefinin, şehri ziyaret eden turistlerin merak ettiği soruların yanıtı olma niteliğini taşıyor. Film sadece konusuyla değil aynı zamanda Mercan Dede, Baba Zula ve Burhan Öçal gibi önemli isimlerin katkıda bulunduğu müzikleriyle ve filmde ele alınan kültürel değerler konusunda Asena, baklava yapılışı konusunda Nadir Güllü, perküsyon konusunda Burhan Öçal ve Tülin Şahin, Vedat Başaran, Demet Sabancı gibi diğer önemli isimlerle yapılan söyleşilerle de dikkat çekiyor.

Şerif Yenen, filminin yanında ödül aldığı kitaplarıyla da biliniyor. Yenen, filminin ziyaretçilere önceden hazırlanmış seyahat programları yerine, yerel halkla interaktif iletişime geçme olanağı sağlayan bir seçenek olduğunu söylüyor. Yenen, film çekimlerinin 2 yılı aşkın bir sürede gerçekleştirildiğini belirterek, "Büyük emekler harcanarak ortaya çıkmış olan bir film. Kendim de zaten turizmin içinde olduğumdan, turistlerin neleri merak ettiğini biliyordum. Film de tam olarak buna hizmet ediyor." diye konuştu.