İstanbul’un Tamamında Yabancılara Oturum İzni Yasağı Getirildi!

Yabancılara oturum izni verilmeme kararı tüm İstanbul'a geneline yayıldı. Evini kiraya verip, otelinde kaçak barındıranlara da para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da verilecek.
İstanbul’un Tamamında Yabancılara Oturum İzni Yasağı Getirildi!

İstanbul’da daha önce 10 ilçede uygulanan yabancılara oturum izni verilmeme kararı il geneline yayıldı. Evini kiraya verip, otelinde kaçak barındıranlara da para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da verilecek.

Türkiye’de son yılların en tartışmalı konularının başında kaçak göçmeler geliyor. Suriye iç savaşı ile başlayan durum sonrasında Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle zirve noktasına ulaştı.

Özellikle İstanbul kaçak göçmenlerin en fazla rağbet gösterdiği illerin başında geliyor. İstanbul’da 2022 verilerine göre toplam 1 milyon 294 bin yabancı uyruklu kişi bulunuyor.

Resmi nüfusu 15 milyon 908 bin, dinamik nüfusu ise 20 milyon olarak tahmin edilen İstanbul’da Ekim 2022 itibarıyla İçişleri Bakanlığı’nca 10 ilçede uygulamaya konulan yabancı şahıslara oturum izni verilmemesi uygulaması, geçtiğimiz martta bakanlıkça 39 ilçe olarak genişletildi.

Can güvenliği, sağlık, eğitim ve uluslararası ticaretten kaynaklı hak gibi zorunlu hallerin haricinde oturum izninin durdurulduğu mega kentte, 7 Ekim 2022'de bakanlıkça alınan kararla yabancılara ikamet izinleri ikinci bir karara kadar verilmeyecek.

Etiketler :