İşte 2023’ün En Çok Merak Edilenleri; Akıllara gelmeyecek sonuçlar var!

Google, 2023 Yılının Arama Trendlerini Açıkladı: Dünya ve Türkiye'de Öne Çıkanlar
İşte 2023’ün En Çok Merak Edilenleri;  Akıllara gelmeyecek sonuçlar var!

Dünya genelinde her yıl olduğu gibi, Google bu yıl da yılın trend olan aramalarını paylaştı. 2023'ün öne çıkan aramalarına dair veriler, kaybettiklerimizden yaşadıklarımıza, merak ettiklerimizden hislerimize kadar geniş bir yelpazede bilgi sunuyor.

Google'ın her yıl açıkladığı "Arama Trendleri" listeleri, dünyanın dört bir yanındaki pop kültürü, yaşam tarzı, spor, müzik, haberler ve daha birçok konuda trend olan aramaları içeriyor. 2023 Yılı Arama Trendleri, 60'tan fazla ülkede milyonlarca kullanıcıyla buluşuyor.

Bu yıl, Türkiye'de ve dünya genelinde açıklanan 2023 Yılı Arama Trendleri'ne ek olarak, Google Arama'nın 25. yılı vesilesiyle 25 yıla yayılan popüler arama trendleri de paylaşıldı. 25 yıllık verilere göre, dünya çapında en çok aranan performans "Beyoncé" olurken, en çok aranan moda ikonu "Rihanna", en çok aranan sporcu "Cristiano Ronaldo", en çok aranan süper kahraman ise "Spider-Man" oldu. 1980'lerin en çok aranan on yıllık dönemi olduğu listelerde, kalp emojisi de en çok aranan emoji olarak dikkat çekti.

Türkiye'nin 2023 Yılının Arama Trendleri listelerinde ise Şubat ayında yaşanan deprem felaketi ve Mayıs ayında yapılan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öne çıkarken, gündeme, popüler kültüre ve günlük hayata dair yıl boyunca merak edilenler de listede kendine yer buldu.

Ülkenin Gündemi Arama Trendlerini Şekillendirdi

Türkiye'nin 2023 arama trendleri, "isimler", "kaybettiklerimiz", "diziler", "tarifler", "burçlar", "ne giyilir", "şarkı sözleri", "nerede", "nasıl", "ne zaman", "hissediyorum" ve "nerenin plakası" başlıkları altında toplandı. Listeler, yaşanan deprem felaketi gibi acil durumlarla birlikte "oy nasıl kullanılır", "seçim ne zaman?" gibi seçim gündemlerini de yansıttı. Ayrıca, "Taha Durmaz", "Metin Uca" ve "Özkan Uğur" aramaları ile kaybettiklerimizi andık.

Bu Yıl da Merak Ettiklerimiz Farklı Alanlara Yayıldı

Şarkı sözlerini hatırlamak için Google'a başvururken, "Antidepresan", "Aşkın Olayım" ve "Bi' Tek Ben Anlarım" gibi şarkı sözleri trend aramalarda öne çıktı. Kullanıcılar, "Ne giyilir" kategorisinde "İş görüşmesinde ne giyilir?", "Konserde ne giyilir?" gibi stil sorularını Google'a sormaktan çekinmedi. Ayrıca, plaka numaralarını hatırlamak için yapılan aramalarda, Bozkır dizisinin kurgusal bir şehrine ait olan 88 numaralı plakayı "nerenin plakası" en trend aramalardan biri oldu.

Burçlar ve Moda İlgi Odağı Oldu

Burçlar kategorisinde, "En sevilmeyen burçlar", "En üzgün burçlar" ve "En tatlı burçlar" en çok merak edilen burç aramaları olurken, "Aurası yüksek burçlar" ve "Dişil burçlar" da dikkat çeken aramalar arasında yer aldı.

Google, 2023 Yılının Arama Trendleri'ni detaylı olarak incelemek isteyenleri trends.google.com/trends/yis/2023/GLOBAL/ (global) ve trends.google.com/trends/yis/2023/TR/ (Türkiye) adreslerine davet ediyor.

Etiketler :