İşte Adana Demirspor'un yeni hocası

Adana Demirspor'da Yılmaz Vural'ın yerine getirilen isim belli oldu.
İşte Adana Demirspor'un yeni hocası

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor, sözleşmesi sona eren teknik direktör Yılmaz Vural'ın yerine Erkan Sözeri'yi takımın başına getirdi.

Erkan Sözeri, Aytaç Durak Tesisleri'nde, kulüp başkanı Sedat Sözlü ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törende yaptığı açıklamada, camianın beklentileri olduğunu ifade ederek, "Beklenti şampiyonluk. Bu beklentiye cevap verebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız." dedi.

Taraftarın, camianın ve yönetimin ne istediğini çok iyi bildiklerini anlatan Sözeri, şunları söyledi:

"Sahada terini son damlasına kadar akıtan bir takım görmek istiyor herkes. Öncelikle bunu sağlayacağız. Buna göre futbolcu transferi yapacağız. Bu anlamda çok hassas olacağız, bu forma ve arma için mücadele edecek oyuncuları barındıracağız. Onun dışındaki oyuncu grubu bu kulüpte olmayacak. Bunun sözünü rahatlıkla verebilirim, zaten benim tarzım bu. Play-off'a kalmak Adana Demirspor için çok da başarılı bir süreç sayılmıyor. İlk 2'den çıkmak, şampiyon olmak Adana Demirspor için her zaman geçerli olmuştur. Bu sene de aynısı olacak."

"Süper Lig'e çıkma zamanı geldi"

Sözeri, mavi-lacivertlilerle hedeflerinin örtüştüğünü vurgulayarak, "Adana Demirspor'un 22 yıllık özlemi var. Süper Lig'e çıkma zamanı geldi. Benim de basamak basamak sağlam şekilde gelen teknik adamlık hayatım var. Benim de Süper Lig'e çıkma zamanım geldi. İnşallah bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Buna inanıyorum. İnanmasam bu görevi kabul etmezdim." şeklinde konuştu.

Tiago ve Pote takımda kalacak

Futbolcular Tiago ve Pote'nin takımda kalacağını belirten Sözeri, iç transfer ve yabancı transferleri konusunda daha sonra açıklama yapacaklarını dile getirdi.

Başkan Sözlü: "Transfer bütçemiz 20 milyon lira"

Törende konuşan kulüp başkanı Sedat Sözlü, yeni sezona yeni teknik direktörle girdiklerini, geçen sezon Süper Lig'i son anda kaçırdıklarını ifade etti.

Erkan Sözeri'nin başarılı bir teknik direktör olduğunu aktaran Sözlü, "Hocamızın Adana Demirspor'a yeni sezonda başarı katacağını düşündük, inşallah ayağı bize uğurlu gelecek. Camiamıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Sözlü, yeni sezonda bütçelerinin ne kadar olacağı yönündeki soruyu, "Geçen sezonki gibi çok savruk hareket etmeyeceğiz. Bu sene kısıtlı imkanlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu sezon yaklaşık 20 milyon liralık bütçe düşünüyoruz. Çok dikkat edeceğiz. İlk yılımızda gereksiz bir kaç transfer yaptık, buna dikkat edeceğiz." şeklinde yanıtladı.

Hıradağı: "Görevime devam edeceğim"

Kulübün ikinci başkanı İmam Gazali Hıradağı da kulüpten ayrılmak istediği yönündeki iddialara ilişkin soruya, "İki yıldır buradayım. Bu süreçte maddi manevi çok yıprandım, çok yoruldum. 'Müsaade ederseniz ben artık bu görevi yapmak istemiyorum' dedim başkanıma. Benim böyle bir istediğim vardı ama basında yazılan gibi Sözlü'nün beni yıldırmak istediği gibi bir şey olmadı. Hatta kendisi 'İstersen başkan sen ol' dedi. İnşallah görevime devam edeceğim" şeklinde cevap verdi.