İşte Android Lolipop'un geleceği modeller!

Android'in Lolipop adı verilen 5.0 modelinin hangi ceplere geleceği yavaş yavaş belli oluyor.
İşte Android Lolipop'un geleceği modeller!

Google Android 5.0'a yükselteceği modelleri açıkladı. Peki Lollipop adı verilen bu yeni versiyona Samsung, LG, Sony, HTC ve Motorola'nın hangi telefonları güncellenecek. İşte açıklamalara göre şekillenen son liste;

NEXUS SERİSİ

Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 ve Nexus 10 gelecek haftalarda Lollipop'lu olacak Kasım ayında çıkacak olan Nexus 6 ve Nexus 9 ise zaten Lollipop yüklü gelecek.

PLAY EDİTİON OLAN CİHAZLARA DA 5.0 GELECEK

Yine Google'ın açıklamasına göre Google Play Edition olan cihazlara da Android 5.0 gelecek. Google bu telefonların modellerini özellikle belirtmedi. Ancak Moto G, HTC One M8, Galaxy S4, HTC One (M7), Sony Z Ultra, LG G Pad 8.3 Google Play Edition cihazlar arasında yer alıyor.

HTC ONE M8 VE ONE M7

HTC de HTC One M8, ve One M7'nin 90 gün içinde Lollipop'a geçiş yapacağını dolaylı da olsa duyurdu. Şubat ayından önce bu iki telefonun Android 5.0 güncellemesi yapması bekleniyor. Diğer HTC One ailesi üyelerinin de Lollipop'lu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SAMSUNG AÇIKLAMA YAPMADI ANCAK...

Samsung henüz bir plan açıklamadı. Ancak 2014'te çıkan tüm Androidli Samsung cihazların ve muhtemelen S4 ve Note 3'ün Lollipop'a terfi etmesi bekleniyor. Zamanı ise bilinmiyor.

MOTOROLA

Motorola bu yıl çeşitli cihazlarına 5.0 Lollipopun geleceğini açıkladı. İşte onlar: Moto X Moto X 2nd Gen. Moto G Moto G 4G LTE Moto G 2nd Gen. Moto E Droid Ultra Droid Maxx Droid Mini

LC DE SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

LG de sessizliğini koruyanlar arasında yer alıyor. Ancak G3 ve G2 Pro'ya Android 5.0 güncellemesinin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. G2 ve G Pro için de umutlu konuşuluyor.

SONY'İN LOLİPOP OLACAK MODELLERİ

Sony'den yapılan açıklamaya göre Lollipop'lu olacak Sony modelleri: Xperia Z Xperia ZL Xperia ZR Xperia Z1 Xperia Z1s Xperia Z Ultra Xperia Z1 Compact Xperia Z2 Xperia Z2 Tablet Xperia Z3 Xperia Z3v Xperia Z3 Compact Xperia Z3 Tablet Compact