İşte Başbakan'a suikast girişiminde bulunan kişi!

Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan F.Y. "Bazı söylemlerinden dolayı Başbakan'a çok kızmıştım. Bir örgüt ile bağlantım yok" dedi.
İşte Başbakan'a suikast girişiminde bulunan kişi!

Sultangazi Belediye Başkanlığı Ek Hizmet binasının açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan F.Y.'nin fotoğrafına ulaşıldı. 'Mevcut Hükümeti devirmeye teşebbüs ve suikast girişimi' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilen 32 yaşındaki Y.'nin işlettiği büfesinde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Örgüt bağlantısını da araştıran polis, F.Y. nin en son görüştüğü iki arkadaşını da gözaltına alarak sorguladı. Sorgulanan iki kişi F.Y.'nin bu eyleminden haberdar olmadıklarını belirtti.

Terörle Mücadele Şubesi'nin uzman polisleri tarafından sorgulanan zanlı F.Y.'nin ' Bazı eylem ve söylemlerinden dolayı Başbakan Erdoğan'a çok kızmıştım. Bu eylemi de bundan dolayı yaptım. Kimseden yardım ve talimat almadım' şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 31 Mayıs günü İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı Ek Hizmet binası açılışına katılmıştı. Erdoğan'a, silahlı saldırı koruma polisleri tarafından son anda engellenmiş, saldırgan 32 yaşında ki büfe işletmecisi F.Y. gözaltına alınmıştı. F.Y. 'Mevcut Hükümeti devirmeye teşebbüs ve suikast girişimi' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞYERİNDE 3 SİLAH

F.Y.'nin büfesinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca daha bulunduğu ortaya çıktı. Olayda kullandığı tabanca ile birlikte bunlarında balistik incelemesi yapıldığı ancak herhangi bir kayıt bulunamadığı öğrenildi. Bu arada sosyal medya hesapları ve e-mail adresleri de tek tek mercek altına alındı. Örgüt bağlantısını da araştıran polis, F.Y.'nin en son görüştüğü iki arkadaşını da gözaltına alarak sorguladı. Sorgulanan iki kişi F.Y.'nin bu eyleminden haberdar olmadıklarını belirtti.

KAYNAK: AKŞAM