İşte ByLock'un ara yüzü!

FETÖ'nün 15 Temmuz öncesi haberleşmede kullandığı 'By Lock' adlı irtibat ağına dair sır perdesi günbegün aralanıyor. Örgüt mensuplarının yoğun olarak kullanmış olduğu uygulamanın ara yüzü ise ilk kez ortaya çıkarıldı.
İşte ByLock'un ara yüzü!

FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock hakkında her geçen gün dikkati çeken veriler ortaya çıkarılırken, CHP'nin yayımladığı bir raporda yer alan bulgular ilk kez açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, konuk olduğu Habertürk canlı yayınında ByLock konusunda yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
 

  1. Elde edilen verilere göre örgüt, Kasım 2014 itibariyle "By Lock" adlı hem android hem de iOS tabanlı cihazlara uygun olan kriptolu mesaj uygulamasını kullanmaya başladı. Kısa süre içinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın istihbarat birimleri örgüt mensuplarının kriptolu mesajlarını arşivlemeye ve çözümlemeye başladı.

Bylock'un arayüzünde neler var?
Şuan indirilemeyen uygulamaya dair en son güncellemeyle birlikte elde edilen 'ara yüz' görselini paylaşan Aksünger, farklı zaman dilimlerinde ByLock için güncellemelerin yapılmış olabileceğine dikkati çekti.

Uygulamada, 'Arkadaşlar' yada 'Gruplar' oluşturma imkanının bulunduğu görülüyor. Whatsapp ve Facebook Messenger gibi iletişim uygulamalarına benzerliği göze çarpan ByLock'taki sohbet paneli üzerinden dosya gönderiminin de mümkün olduğu görülüyor.

arayuz.jpg

En yoğun arama Çorum'dan
CHP'nin ByLock raporunda 1-7 Eylül 2014 tarihlerinde ByLock kullanımının yoğun olduğu bildirildi.

Türkiye'deki arama trafiği ise şöyle: Çorum, Kırklareli, Amasya, Edirne ve Adıyaman.

Dünya genelindeki arama yoğunluğu da raporla birlikte ortaya çıkarıldı. Buna göre; ByLock'un yüzde 80'in üzerinde Türkiye'de kullanılmış olduğu görüldü.

Kaynak: