İşte Konya metrosunda ilk şantiyenin kurulacağı yer

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosunda ilk şantiyenin kurulacağı yer belli oldu.
İşte Konya metrosunda ilk şantiyenin kurulacağı yer

Konya tarihinin en büyük yatırımı olacak olan metro projesinin detayları için ilk toplantı geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında gerçekleştirilmişti. Projenin fizibilite çalışması, yüklenici firmaların yetkilileri ve büyükşehir belediyesi tarafından o toplantıda ele alınmıştı. Kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan birisi olan şantiyenin nerede ve ne zaman kurulacağı sorusu da bu toplantıdan sonra cevap buldu.

İLK ŞANTİYE FETİH CADDESİ’NDE KURULUYOR

Aldığımız bilgiye göre, Konya metrosunun ilk şantiyesi; Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi ile Fetih Caddesi’nin kesiştiği noktada Yeni Mahalle bölgesine kurulacak. Şantiyenin Aralık ayı içerisinde kurulacağı ve öncelikli inşaat çalışmalarının duraklardan başlatılacağı bilgisine ulaşıldı.

KONYA'DA UYGUN FİYATA DAİRE! HEMEN TIKLA

Yüklenici firma konsorsiyumunun şuanda yer altından delme çalışmalarını yapacak olan tünel açma cihazının tipini ve özelliklerini belirleyerek temin etme aşamasında olduğu bilgisine de ulaşıldı.

2023’DE HİZMETE ALINACAK

1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla gerçekleştirilecek olan Konya metrosu 1. etabın tamamı yer altında inşa edilecek. Hattın sehayat süresi 35 dakika olacak. Her 4 dakikada bir sefer düzenlenmesi planlanan hatta, metro araçları 4 vagonlu olacak. 22 durağa sahip olacak olan proje 21,1 kilometreden oluşacak. Projenin 2023 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

SEYFULLAH KOYUNCU - YENİ HABER GAZETESİ