İşte Konya’da başkanlığı kazanan isimler ve özgeçmişleri

Türkiye dün sandık başına gitti ve 5 yıl boyunca görev yapacak yerel idarecilerini seçti. Kesin olmayan sonuçlara göre Konya’da AK Parti, Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 15 ilçede seçimleri galip tamamladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Konya’da 5 ilçede CHP seçilirken, 6 ilçede YRP, 1 ilçede MHP, 1 ilçede İYİ Parti, 2 ilçede BBP ve 1 ilçede de Bağımsız aday seçimi kazandı.
İşte Konya’da başkanlığı kazanan isimler ve özgeçmişleri

Türkiye dün sandık başına gitti ve 5 yıl boyunca görev yapacak yerel idarecilerini seçti. Konya’da da sandık başına giden seçmenler oylarını kullandı. Konya’da toplam 1 milyon 649 bin 557 seçmen, 5 bin 374 sandıkta oy kullandı.

KONYA MERKEZDE AK PARTİ “DEVAM” DEDİ

Kesin olamayan sonuçlara göre Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 49,52 oy oranıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kazandı. Karatay’da ise oyların yüzde 54,31’ini alan Hasan Kılca bir kez daha başkan seçildi. Meram’da üst üste ikinci kez aday olan Mustafa Kavuş ise oyların yüzde 49,81’ini alarak başkan seçildi. Ahmet Pekyatırmacı da Selçuklu’da oyların yüzde 45,26’ını alarak yeniden başkan seçildi.

MHP 1 İLÇEDE SEÇİMİ KAZANDI

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Konya’da Cumhur İttifakı ortaklarından MHP 6 ilçede aday gösterdi. Bu ilçeler; Akören, Çumra, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli ve Halkapınar oldu. Vatandaşlar sandık başına gitti ve kendilerini 5 yıl boyunca temsil edecek yeni dönem idarecilerini seçti. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP’nin Konya’da galibiyet ilan ettiği tek ilçe Akören oldu.

KONYA’DA PEKÇOK İLÇE EL DEĞİŞTİRDİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Konya’da 5 ilçede CHP seçilirken, 6 ilçede YRP, 1 ilçede MHP, 1 ilçede İYİ Parti, 2 ilçede BBP ve 1 ilçede de Bağımsız aday seçimi kazandı.

İŞTE KONYA’DA KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE KAZANAN İSİMLER

Kesin olmayan sonuçlara göre ilçe ilçe Konya'da 31 Mart 2024 seçimlerini kazanan partiler şunlar:

Konya: Uğur İbrahim Altay (AK Parti)

konya-bb.jpg

Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya'da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu, ortaöğretimini Mevlana Ortaokulu’nda tamamlayan Altay, lise eğitimini ise Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uğur İbrahim Altay, bir yıl süreyle Proje Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini yerine getirdi. İnşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi hayata geçiren Uğur İbrahim ALTAY, 2004- 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ardından 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçildi.

29 Mart 2009 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 03 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Uğur İbrahim Altay, 2022 yılında Güney Kore'nin Daejeon kentinde gerçekleşen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG-United Cities And Local Governments) Dünya Kongresi Başkanlık Seçimlerinde 2023-2024 Dönem Başkanlığı'na seçildi. Ekim 2023 tarihinde görevi devralan Uğur İbrahim Altay, dünya genelinde 240 binden fazla belediyeyi bir araya getiren UCLG-Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı, Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities- OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Selçuklu: Ahmet Pekyatırmacı (AK Parti)

selcuklu.jpg

Ahmet Pekyatırmacı, 1971 yılında Konya'da doğdu. 19 Mayıs İlkokulu’nu ve Konya İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.

1994 - 1995 yılları arasında Polatlı Topçu ve Füze Okulu’nda yedek subay eğitimi aldıktan sonra Edirne/Keşan 102. Topçu Alayı’nda yedek subay olarak vatani görevini tamamladı. 1995 yılında başladığı iş hayatına 2001 yılına kadar farklı şirketlerde kurucu ortak ve şirket müdürü olarak, 2001 yılından sonra da kendine ait şirketinde devam etti. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi.

2014 yılı yerel seçimlerinde ise Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’yle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2014 yılı Aralık ayı itibariyle Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi olarak Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi üzerine 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak teklifi ve oybirliği ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 67,51 oy oranı ile yeniden Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Pekyatırmacı, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Karatay : Hasan Kılca (AK Parti)

karatay.jpg

1970 yılında Konya’da doğan Hasan Kılca, Harmancık İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra hafızlık eğitimini tamamladı. 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalıştı. 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak göreve başladı.

2000 – 2002 arasında 2 yıl boyunca 28 Şubat mağdurlarının o dönemde savunuculuğunu yapan HUDER’in Konya Şubesi Başkanlığını yaptı. 2002 yılında 1. Hukuk Müşavirliği, 2016 yılında ise Genel Sekreterlik görevlerine getirildi. 1.Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreterlik görevlerini yürütürken eş zamanlı olarak; 2005 – 2010 arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı 2010 – 2018 arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı 2012 – 2018 arasında Konya Bilim Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı 2013 – 2018 arasında Konya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği görevlerini üstlendi. 2014 yılında açılışı yapılan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle kurulan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin tüm araştırma / inceleme ve projelendirme çalışmalarına bizzat katıldı ve öncülük etti. 2012 yılında yasalaşan 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu çalışmalarına Konya Büyükşehir Belediyesi adına TBMM’de fiilen katılarak kanunun hazırlanmasına katkı sağladı. Sonrasında yasa gereği Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına alınan Konya’nın 31 ilçesine hizmet götürülmesinde koordinatörlük yaparak aktif rol aldı. 16 yıl kesintisiz olarak Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğini yürüttü. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi’nde, Yerel Yönetimler’le ilgili konularda, Belediyelerin, Bağlı İdarelerin / İştiraklerin yöneticilerine ve personeline uzun yıllar eğitimler verdi. Aynı zamanda, Kamu İhale Uzmanı olarak mahkemelerde Bilirkişilik yaptı. Yeşilay, Kızılay dahil toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri ve görevleri devam etmektedir. 2018 yılının Kasım ayında Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek AK Parti’den Karatay Belediye Başkanlığı’na aday olan Kılca, 2019 Mart seçimlerinde %77 oy alarak Karatay Belediye Başkanı seçilmiştir.

İngilizce ve Arapça bilen Hasan Kılca, evli ve üç çocuk babasıdır.

Meram : Mustafa Kavuş (AK Parti)

meram-001.jpg

Öğrenim hayatına Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulunda başlayan Mustafa Kavuş, orta ve lise öğrenimini ise Konya İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. 1995 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü başarıyla tamamlamasının ardından Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı.

Mustafa Kavuş, eğitim hayatının yanı sıra küçük yaştan itibaren iş hayatı tecrübesi kazanmaya çalıştı. Tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı. Tüm bu çalışmalarının yanında siyasete de ilgi duyan Mustafa Kavuş, AK Parti ile başladığı siyasi yaşamında 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı.

Siyasi tecrübesini 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Kavuş, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirilen Kavuş, 2006’da Teftiş Kurulu Müfettişliğine atandı. 2009 yılında getirildiği Teftiş Kurulu Başkanlığını 2018 yılına kadar sürdürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapmakta iken aday adaylığı başvurusu için istifa etti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş evli ve iki çocuk babasıdır.

Ereğli: Ümit Akpınar (CHP)

umut-akpinar-1706308304-002.jpg

Umut Akpınar, 1972 yılında Konya Ereğli'de doğmuştur. Lise eğitimini Ereğli'de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat bölümünden mezun olmuştur. Eğitim kariyerine Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimini tamamlayarak başlamıştır. Polatlı İmam Hatip Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olarak göreve başlamış ve daha sonra Ereğli'deki çeşitli okul ve dershanelerde görev yapmıştır.

2019 yılında Ereğli Belediye Başkanı aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş, ancak aynı yıl içerisinde görevine geri dönmüş ve 2023 yılında emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babası olan Umut Akpınar, hala Ereğli'de yaşamaktadır.

Akşehir: Ahmet Nuri Köksal (CHP)

ahmet-nuri-koksal-kimdir-chp-konya-aksehir-16976873-9380-amp.jpg

22 Haziran 1964 tarihinde Kızılca Mahallesi Enseırmak Sokak’ta dünyaya geldi. Eski belediye başkanlarından Cevdet Köksal ile öğretmen Suzan Köksal 'ın üç çocuğundan ortancasıdır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda, orta öğrenimini Merkez Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise Akşehir Lisesi’nde tamamladı. Ardından 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek hekim olarak meslek hayatına başladı. 1990’lı yıllarda Akşehir Evi ve ardından da Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı'nı (AKSEV) arkadaşlarıyla birlikte kurdu. Bu kuruluşlarda binlerce ihtiyaç sahibi hemşehrimize yaşamın her alanında destek verilmesine aracı oldu. 1991 yılında “AKŞEHİR İL OLMALIDIR” kampanyası başlatarak arkadaşları ile birlikte 36.000 imza topladı.

Seydişehir : Hasan Ustaoğlu (CHP)

chpde-hasan-ustaoglu-resmen-aday-234133-20231221.jpg

Seydişehir'de 1975'te doğan Hasan Ustaoğlu, Alüminyum İlkokulu, Mahmut Esat Ortaokulu ve Seydişehir Lisesini bitirdi. Ustaoğlu, 1999'da Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 4 yıl süre ile özel bir şirkette çalıştı. 2004'te kendine ait mühendislik faaliyeti yürüten firmasında çalışan Ustaoğlu, 2010'dan itibaren CHP yönetim kurulu üyeliği ve ilçe sekreterliği görevlerini üstlendi. Ustaoğlu, 2014-2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeliği, 2019'da Konya Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yürüttü. Hasan Ustaoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Beyşehir: Adil Bayındır (AK Parti)

beysehir.jpg

23 Kasım 1950 tarihinde Bayındır Köyü’nde doğdu. 1954 yılında babasının görevi gereği Beyşehir’e yerleşti. İlkokulu Eşrefoğlu İlkokulu’nda, ortaokulu ve liseyi Beyşehir Lisesi’nde okuduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümüne girdi. 1975 yılında mezun oldu. 1976–1977 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevini yaptı. Beyşehir’de Serbest İnşaat Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1989 yılında Beyşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi üç dönem sürdürdükten sonra 2002 yılında Milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimlerinde bağımsız aday olarak katılan Adil Bayındır, Beyşehir bölgesi halkının büyük teveccühüne rağmen seçilemedi. 3 dönem Belediye başkanlığı yapan Adil Bayındır, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız olarak adaylığını koydu ve belediye başkanı seçildi.

Çumra: Mehmet Aydın (YRP)

431229928-3825214874471838-7948023081507031062-n.jpg

Yeniden Refah Partisi Konya - Çumra Belediye Başkan Mehmet Aydın esnaftır ve üniversite/yüksekokul mezunudur.

Cihanbeyli : Fırat Kızılkaya (CHP)

ekran-goruntusu-2024-04-01-170332.png

Fırat Kızılkaya 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Konya Cihanbeyli Belediye Başkan adayıdır. Doktor Fırat Kızılkaya, Yeniceoba'da 7.05.1950 tarihinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminin ardından Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakülteisini bitirdi. 2004-2009 arasında CHP Yeniceoba Belediye Başkanlığı yaptı. 2007 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan emekli oldu. Serbest hekim olarak çalışmasına devam ederken, CHP Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı oldu.

Kulu : Abdurrahim Sertdemir (AK Parti)

kulu.jpg

1964 yılında Tuzyaka Köyünde doğdu. İlkokulu Tuzyaka Köyü'nde, Ortaokulu Kulu İlçesinde okudu. Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde 1988 yılında mezun oldu.

27 yıllık kamu görevinin 18 yılını belediyede çalışmış imar ve şehircilik müdürlüğü, belediye başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Çok sayıda projelerde yer aldı.

Karapınar : İbrahim Önel (AK Parti)

karapinar.jpg

Altınekin : Fatih Orhan (YRP)

ekran-goruntusu-2024-04-01-170525.png

Altınekin’de 1984'de doğan Fatih Orhan, öğrenimini ilçede tamamladı.Baba mesleği olan çiftçiliğin yanı sıra ticaret ve nakliye sektörlerinde faaliyet gösteren Orhan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Doğanhisar : Ali Öztoklu (YRP)

wja1rq66-400x400.jpg

1977'de Doğanhisar'da doğan Öztoklu, iIk ve ortaöğreniminin ardından ticarete atıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Öztoklu, 2014'ten itibaren iki dönem üst üste AK Parti Doğanhisar İIçe Başkanlığı yaptı. Öztoklu, evli ve dört çocuk babasıdır.

Sarayönü : Necati Koç (YRP)

24786.jpg

1979 Sarayönü Ladik’de Doğdu. Sarayönü İmam Hatip Lisesinden Mezun oldu. Anadolu Ünüversitesi İlahiyat Fakültesi Önlisans mezunu , İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bitirdi. İş hayatına Ladik Belediyesinde başlayan KOÇ, Sırasıyla Ladik Eski Belediye Başkanların’dan Beyhan KÜLAHLI, Şükrü TINAS ve Kazım TORLAK ‘ın sekreterliğini yaptı. Ladik Belediyesinin kapanmasıyla, Sarayönü Kaymakamlığında Özel Kalem olarak göreve başladı. Sırasıyla Sarayönü Kaymakamları; Harun YÜCEL (Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişi), Tarık Bahadır (İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı), Abdulkadir OKAY, Kaymakam Vekili Sayın Zafer ŞAHİN’in sekreterliğini yaptı

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kadınhanı : İrfan Karaca (AK Parti)

kadinhani.jpg

1976 yılında Kadınhanı ilçesinde doğdu. Evli 4 çocuk babası olan Karaca, Serbest Muhasebeci ve Zahirecilik faaliyetiyle ticari hayatını sürdürüyor.

Ilgın: Ömer Apil (AK Parti)

ilgin.jpg

1984 Ilgın doğumlu. İlk, orta ve liseyi Ilgın da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde 3. sınıfta eğitimimi dondurdu.. 2008 yılından itibaren kendi işleri olan inşaat malzemeleri satış pazarlama işine devam ediyor.

Yunak: Subhan Günaltay (AK Parti)

yunak.png

Sübhân Günaltay ,1970 yılında Konya’nın Yunak ilçesinde doğdu. İlkokulu Yunak İnönü İlkokulu’nda , orta ve lise eğitimimi ise Yunak İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Anadolu Üniversitesi (AÖF) İşletme Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi (AÖF) Sağlık Yönetimi Lisans Bölümlerini tamamlayan Sübhan Günaltay, kariyerine 1994 yılında Yunak Devlet Hastanesi Radyoloji Biriminde memur olarak başladı. Yunak Devlet Hastanesinde memuriyet görevine devam ederken 2006-2016 yılları arasında Hastane Müdürlüğü, 2016-2019 yıllarında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Sübhan Günaltay, ayrıca 2013-2016 yılları arasında Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sendikası (Sağlık-Sen) Konya İl Yönetim Kurulunda görev de aldı. 2019 tarihinde Yunak Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine başlayan Sübhan Günaltay, evli ve dört çocuk babasıdır. Ayrıca, İngilizce ve Arapça dillerini de bilmektedir.

Halkapınar: Mehmet Vardar (BBP)

mehmet-vardar-secim-konvoyunu-iptal-etti-1.jpg

Halkapınar'da 1984'te doğan Mehmet Vardar, ilkokulu Halkapınar'da tamamladı. Orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olan Vardar, aynı zamanda Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi ve TOBB Ereğli temsilcisi görevini yürütmektedir. 2023'te AK Parti Konya Milletvekilli aday adayı olan Vardar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi Halkapınar Belediye Başkan adayı oldu. Mehmet Vardar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yalıhüyük: Mehmet Ali Yılmaz (YRP)

ekran-goruntusu-2024-04-01-171119.png

Mehmet Ali Yılmaz, 1978'de Yalıhüyük'te doğdu. İlk ve ortaöğreniminin ardından işletme bölümünde lisans eğitimi aldı.Yılmaz, birçok sivil toplum kuruluşunda yönetim kurulu üyeliği başta olmak üzere değişik kademelerde görev aldı. Saraciye alanında (Çanta, kemer, cüzdan) üretim ve toptan satış üzerine İstanbul'da firması bulunan Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Çeltik: Ali Meşe (AK Parti)

celtik.png

1984 Çeltik doğumlu olan Ali Meşe, Çeltik Lisesi’nden mezun oldu. Kurmuş olduğu inşaat şirketlerinde genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. 2014-2018 yılları arasında iki dönem AK Parti Çeltik İlçe Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Çeltik Belediye Başkanı seçildi.

Hadim: Mehmet Çetiner (AK Parti)

hadim.jpg

1972 Yılında Konya’nın Hadim ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimini Hadim Merkez İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Liseyi ise Açıköğretimden bitirdi.

2001 yılında AK Parti Bağbaşı Belde Teşkilatı Kurucular Kurulu Üyeliği, 2014-2015 arası AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2009 yılına kadar özel bir şirkette Şantiye Şefliği ve Ticaret ile uğraşan Çetiner, 2015-2023 yılları arası Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda memur olarak görev yaptı.

Taşkent: Mehmet Acar (AK Parti)

taskent.jpg

1965 yılında Taşkent ilçesi Kecimen köyünde doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Selamet Partisi Gençlik Teşkilatlarında aktif siyasete başladı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi Konya İI Yönetim Kurulu üyeliği ve Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundu. 2014-2017 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Konya il Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Konya Milletvekili aday adayı oldu. Halen kendi kurmuş olduğu Mehmet Acar Mühendislik İnşaat isimli şirketimin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Güneysınır: Ahmet Demir (AK Parti)

guneysinir.jpg

1971 yılında Konya'nın Güneysınır İlçesi Güneybağ Mahallesinde doğdu. Orta öğrenim sonrası kendi işini kurarak iş hayatına atıldı. Vatani görevini Erzincan'da tamamladı. 2002 yılında aktif olarak siyasetin içerisinde yer alarak AK Parti Güneysınır Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevi 2002 yılından 2009 yılına kadar sürdürdü. 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti Güneysınır Belediye Başkan Adayı olarak Güneysınır Belediye Başkanlığına seçildi. 2009- 2014 döneminde Güneysınır Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında hem istihdama katkı sağlayan hem de yerli üretim olan Tarımsal Sulama Sistemleri Üretim Tesislerini Güneysınır'da kurarak iş hayatına devam etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti’den tekrar Güneysınır Belediye Başkanlığına seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bozkır: Nazif Karabulut (BBP)

78644.jpg

Bozkır'da 1963'te doğan Nazif Karabulut, ilk ve ortaöğreniminin ardından bir süre memurluk yaptı. Hayvancılıkla uğraşan Karabulut, Konya Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanlığı yaptı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanvekili olan Karabulut, Konya Ticaret Borsası Meclis üyeliği görevine devam ediyor. Karabulut, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ahırlı: Ali Üzlük ( İyi Parti)

id-195-ec-42-c-761-t-0-p-2.png

Ali Üzlük, 1965'te Akkise'de doğdu. Üzlük, 23 yıl mali hizmetler müdürü olarak görev yaptı. 10 yıl da belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Üzlük, 31 Mart seçimleri için bu görevinden istifa etti. Üzlük, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Emirgazi: Mesut Mertcan (YRP)

esut Mertcan Konya - Emirgazi Belediye Başkan adayıdır. Yeniden Refah Partisi Konya - Emirgazi Belediye Başkan adayı Mesut Mertcan serbest meslek yapmaktadır ve üniversite/yüksekokul mezunudur.

whatsapp-image-2024-04-01-at-11302-pm.jpeg

Derbent : Hüseyin Ayten (AK Parti)

derbent.jpg

Hüseyin Ayten, 1979 yılında Konya Derbent'te doğdu. Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Derbent Eğitim ve Kalkınma Derneği ve Derbent Merkez ve Köyleri Tanışma Dayanışma Platformu kurucu üyesidir. 2001 yılından bu zamana edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Ayten, evli ve üç çocuk babasıdır. Hüseyin Ayten, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Konya Derbent Belediye Başkan adayıdır.

Derebucak : Ahmet Kısa (AK Parti)

derebucak.jpg

Ahmet Kısa, 1977 yılında Derebucak'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Derebucak'ta tamamladı. 1992 yılında aile şirketini kurdu. 1992- 2013 yıllarında şirketin genel müdürlüğünü yaptı. Ahmet Kısa, 2002-2007 yıllarında AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde ilk başkan aday adaylığı sonucunda Derebucak ilçe Belediye başkanlığına seçildi, daha sonraki 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha Derebucak Belediye İlçe Belediye Başkanlığı görevine layık görüldü.

Hüyük : Sadık Sefer (Bağımsız)

whatsapp-image-2024-03-31-at-20-48-06.jpeg

1955 tarihinde Hüyük’te doğdu ilk ve ortaokulu Hüyük’te okudu. 1972 yılında Konya Gazi Lisesi’ni bitirdi. 1980 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.1989-1994 yılları arasında da Hüyük Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2003 yılında Hüyük Devlet Hastanesine atanan ve bir süredir bu hastanede başhekim olarak görev yapmaya başladı.

Akören: İsmail Arslan (MHP)

dqf6bn9i-400x400.jpg

İsmail Arslan, 1971 yılında Konya'nın Akören ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Akören'de tamamladı. İş hayatına 1991 yılında Etibank Genel Müdürlüğü'nde Bilecik ilinde memur olarak adım attı. Askerlik hizmetini Nevşehir'de jandarma çavuşu olarak yerine getirdikten sonra 1997 yılında Seydişehir Ziraat Bankası'nda şef yardımcısı olarak görevlendirildi. 2001 yılında Konya Tarım İl Müdürlüğü'nde muhasebe biriminde çalıştı.

Eğitimine ara vermeden devam ederek Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden de diploma aldı. Akörenliler Derneği'nde 2 yıl boyunca muhasip olarak görev yaptı ve Akören Dergisi yayın kurul üyesi olarak görev aldı.

2005 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Selçuk Tıp Fakültesi'nde döner sermaye işletme müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Sonrasında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde mali işler ve muhasebe sorumlusu olarak çalışırken istifa ederek belediye başkan adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Akören Belediye Başkanlığı'na seçilerek göreve başlayan İsmail Arslan, evli ve iki çocuk babasıdır. İsmail Arslan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde MHP Konya Akören Belediye Başkan Adayıdır.

Tuzlukçu: Nurettin Akbuğa (CHP)

5-hicc-w-400x400-001.jpg

01.01.1965 Tuzlukçu Doğumlu olup, İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Tuzlukçu İlçesinde tamamlamıştır. Bir dönem Çiftçilikle uğraşmıştır. 1999 Yılı yerel seçimleri sonucunda D.S.P.’den Tuzlukçu Belediye Başkanlığına seçildi. 2004 yılına kadar Belediye Başkanlığı yaptı. 2004 Yerel seçimlerinde yeniden aday olmadı. 2004 Yılında Ankara’da siyasi kariyerine dönemin Bakanlarından Sayın Ayfer YILMAZ’ın bir dönem Danışmanlığını yapmıştır. Daha sonrasında aktif siyasete devam ederek çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2014 - 2019 Yerel seçimlerinde tekrar Belediye Başkanlığına C.H.P den aday olarak 3.’üncü kez Belediye Başkanlığına seçilmiş oldu. Halen Konya İli Tuzlukçu İlçesi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nurettin AKBUĞA evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :