İşte Konya'daki Suriyeli sayısı

Mevlana Hoşgörü, Barış Kültür ve Sanat Derneğinin, Çarşamba günleri düzenlemiş olduğu Hoşgörü Sohbetlerine Konya Valisi konuk oldu.
İşte Konya'daki Suriyeli sayısı

Mevlana Hoşgörü, Barış Kültür ve Sanat Derneğinin, Çarşamba günleri düzenlemiş olduğu Hoşgörü Sohbetlerinin 29 Temmuz 2015 Çarşamba gecesi konuğu Konya Valisi Muammer Erol oldu.

Oldukça sıcak ve samimi bir havada geçen  sohbette, Konya Lojistik Merkez, Konya-Karaman-Mersin demiryolu hakkında bilgi veren Vali Erol, 4. Organize Sanayiinde inşaatları devam eden 105 fabrikadan 15 tanesinin bitirilerek çalışmaya başladığını ve diğer fabrikalarında 1.5 yıl içerisinde faaliyete geçeceğini ve bu yatırımın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Konya'da ne kadar Suriyeli mülteci var sorusu üzerine de, 'Suriye'de yaşanan iç savaş sonrasında Konya'ya gelen Suriyeliler konusunda yaptığımız kayıt işlemine , bu konuda çalışmalar yapılmadan önce başlamıştık. Kayıt altına aldığımız Suriyeli mülteci sayısı 39 bin. Kayıtsız  olanlar ise daha ziyade , İlçelerimizde bulunuyorlar. Şehir merkezi de dahil olmak üzere bu sayı 45 bin civarında.' dedi. Konya Valisi Muammer Erol, Vallik Binasının bir başka yere taşınıp taşınmayacağı konusunda yöneltilen bir soruya'da, Valilik binası yerinde kalıyor diye cevap verdi.  Sohbet sonunda Dernek Başkanı Mustafa Karamercan tarafından gecenin anısı adına Konya Valisi Muammer Erol'a bir Mevlana tablosu hediye edildi.

konyadaki-suriyeli-sayisi.jpg