İşte Konya’nın en ‘Şeker’ mahallesi!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı mahalleyi anlatan Mahalle Muhtarı Ahmet Ilgın, “Adı da kendi de şeker gibi bir mahalle.” dedi. İşte mahalle ve tüm detayları!
İşte Konya’nın en ‘Şeker’ mahallesi!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Şeker Mahallesi, ismiyle dikkat çekiyor. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Şeker Mahalle Muhtarı Ahmet Ilgın, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

seker-3.png

‘TARİHİ TEKKE MEZARLIĞI VAR’

Mahallenin özelliklerinden ve bulunan tarihi yapıdan bahseden Ilgın, “Şehir merkezine yakın bir mahalleyiz. Yaklaşık olarak 18 bin kişilik nüfusumuz var. Selçuklu’ya bağlı, kalabalık mahallerden biriyiz. Sınırlarımız içerisinde tarihi bir Tekke Mezarlığı’mız, içerisinde de bir yatırımız var.” sözlerine yer verdi.

seker-1.png

‘ADINI BU ŞEKİLDE ALDI’

Mahalle isminin nereden geldiğini aktaran Ilgın, “Rivayete göre mahallenin ismini koyarken o zamanki muhtara sormuşlar. Şeker fabrikasına yakın olduğu için Şeker adını almış. Bunun üzerine mahalle muhtarı ‘muradımıza erdik’ diye yanıt vermiş. Önceki adı da zaten Şekermurat idi. Daha sonra burada 4 mahalle birleşti ve ismi Şeker olarak kaldı.” şeklinde konuştu.

seker-2.png

‘ŞEKER GİBİ MAHALLE’

Kentsel dönüşümle yenilenen bir mahalle olduğunu dile getiren Ilgın, şu ifadelere yer verdi; “Esnaflarımız, resmi kuruluşlarda alışan ve farklı alanlardan gelirini sağlayan mahalle sakinlerimiz var.

seker-3.jpg

Vatandaşlarımız bu mahalleyi tercih ediyor. Çünkü burası şeker gibi mahalle. Ulaşımı oldukça kolay. Kentsel dönüşümü olan bir yer. Binalarımız yenilendi. Önceden müstakil evler daha fazlaydı.”

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :