İşte Konya Milletvekilleri! Fotoğrafları ve öz geçmişleri...

Konya milletvekili adayları, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen genel seçimler sonrasında yüzlerce milletvekili adayı arasından partilerinin aday listesine girmeyi başardılar.Peki, Konya’da AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi’nden kimler milletvekili seçildi? İşte isimleriyle birlikte öz geçmişleri…
İşte Konya Milletvekilleri! Fotoğrafları ve öz geçmişleri...

Konya, 14 Mayıs seçimlerinde tercihini yaptı.

Genel seçimlerin sonrasında Konya Milletvekilleri resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu. Toplamda Cumhur İttifakı’ndan toplamda 12 Milletvekili olmak üzere, AK Parti’den 9, MHP’den 2, Yeniden Refah Partisi’nden 1 Milletvekili Meclis'e girecek. Millet ittifakından ise toplam 3 Milletvekili olmak üzere CHP’den 2, İyi Parti’den 1 Milletvekili Meclis'e girmeyi hak etti.

İşte 2023 seçimleri Konya Milletvekillerinin isimleri ve öz geçmişleri;

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

1-TAHİR AKYÜREK

tahir-akyurek-001.jpg

TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

1958 Derebucak doğumlu olan Tahir Akyürek, Karaman Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. BAĞ-KUR Konya İl Müdürlüğü’nde avukatlık, Konya Ticaret Odasında genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Fazilet ve Saadet Partilerinin İl Başkanlıklarını da yapan Akyürek, 2004-2018 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Bu dönemde sivil toplum ve özellikle yerel yönetimler alanında pek çok birlik ve kuruluşun başkanlık, eş başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2-ORHAN ERDEM

orhan-erdem-001.jpg

ORHAN ERDEM KİMDİR?

1963 Akşehir Doğumlu olan Orhan Erdem, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1986-2002 tarihleri arasında turizm, otomotiv ve tarımsal üretim konularında hizmet veren bir aile şirketinin yöneticisi olan Erdem, 2001 yılında Akşehir Kurucu İlçe Başkanlığının ardından 22. ve 23. Dönem Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 2011-2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyelik, başkanlık ve yöneticilik görevleri yapan Erdem, evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

3-SELMAN ÖZBOYACI

selman-ozboyaci-001.jpg

SELMAN ÖZBOYACI KİMDİR?

Konya/Meram/1989 İnşaat Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi kuruculuğu, AK Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı, AK Parti Gençlik Kolları Ekonomi ve Mali İşler, Yerel Yönetimler ve Tanıtım Medya Birimlerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Özboyacı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

4-MERYEM GÖKA

meryem-goka-001.jpg

MERYEM GÖKA KİMDİR?

1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya’da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitirdi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2008 Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 2014’den 2017’ye kadar AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, halen AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Daily Sabah gazetesinde Almanca köşe yazıları yazmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Göka, evli ve 3 çocuk annesidir.

5- ABDULLAH AĞRALI

abdullah-agrali-001.jpg

ABDULLAH AĞRALI KİMDİR?

Abdullah Ağralı, 10 Kasım 1969 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının ismi Hacı, annesinin ismi Zeynep'tir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladı. Kamu kuruluşlarında hekimlik yaptı ve çeşitli görevlerde bulundu. Sağlık hizmetlerinde toplam kalite yönetimi, ekonomik verimlilik, sağlık işletmelerinde yönetim ve organizasyon, işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri aldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği Kurucu Başkanlığı, EL-BİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Çocuk Diyabet ve Obezite Derneği Başkanlığı, Toplum Sağlığı AR-GE Derneği Üyeliği görevlerinde yer aldı. Konya AK PARTİ İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 25 ve 26. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli Meclis araştırması komisyonları, İçişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevlerinde yer aldı. Kürtçe ve İngilizce bilen Abdullah Ağralı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

6-MEHMET BAYKAN

6-mehmet-baykan-001.jpg

MEHMET BAYKAN KİMDİR?

1964 yılında Konya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu oldu. Konya Taşkentspor Kulübü yönetiminde görev aldı. Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendikten sonra 1998-2011 yılları arasında 13 yıl aralıksız Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, 2 yıl süreyle Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Spor Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilip 2009-2012 yılları arasında Genel Başkanlık yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda çeşitli dönemlerde görevler üstlenen Baykan, 2004-2015 yılları arasında sırasıyla Levent Bıçakçı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar, Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir yönetimlerinde Amatör ve Profesyonel Kurul Başkanlıklarının yanı sıra Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Avukat olup Evli ve 2 çocuk babasıdır.

7-ZİYA ALTUNYALDIZ

7-ziya-altunyaldiz-001.jpg

ZİYA ALTUNYALDIZ KİMDİR?

1965 Konya doğumlu olan Ziya Altunyaldız, 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli üniversitelerden uzmanlık, diploma sonrası eğitim ve yüksek lisans dereceleri aldı. Çalışma hayatına 1989 yılında DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Altunyaldız, Gümrük ve Ticaret Müsteşarlığı sonrası 26. Dönem Milletvekilliği ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı görevlerine halen devam etmektedir. 2005 yılından beri de TTGV Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmekte olan Altunyaldız’ın, Ulusal ve uluslararası kaynaklarda yayınlanmış çok sayıda yayını bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

8-LATİF SELVİ

8-latif-selvi-new.jpg

LATİF SELVİ KİMDİR?

1964’te Meram’da doğdu. İlk öğrenimini Konya Meram Mehmet Karaciğanlar Mevlana İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Ağrı ve Konya’da ilköğretim okulları, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. 1999 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Meram İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 2002 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Teşkilat Sekreterliğine, 2004 yılında şube başkanlığına seçildi. 2015 tarihinde gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanvekili olarak seçildi. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Latif Selvi evli ve üç çocuk babasıdır.

9-MUSTAFA HAKAN ÖZER

ak-parti-milletvekili-mustafa-hakan-ozer.jpg

MUSTAFA HAKAN ÖZER KİMDİR?

29 Haziran 1973 tarihinde Konya’da dünyaya gelen Özer, aslen Beyşehir, Doğanbeylili. Mahmut Şevket Paşa’da başladığı ilköğrenimini, Hazım Uluşahin ilkokulunda tamamlayan Özer, Konya İmam Hatip Lisesi’nin orta bölümünü bitirdikten sonra, Konya Gazi Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini 1996 yılında S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde tamamladı. Aile şirketi Doğan Oksijen Gaz ve Demir Ürn. San. Ve Tic. Ltd. Şti. deki görevime başlayan Özer, halen firmada Genel Müdür olarak devam ediyor. Ak Parti Selçuklu Yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ilk siyasi deneyimimi yaşayan Özer, 2012 yılında yapılan kongreyle Teşkilatlanmadan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı oldu. 7 Aralık 2014 tarihindeki kongreden bu yana da, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı olarak görevime devam etmekteydi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ

1- MUSTAFA KALAYCI

mustafa-kalayci-001.jpg

MUSTAFA KALAYCI KİMDİR?

Mustafa Kalaycı, 7 Ağustos 1960'da Konya Üçpınar'da doğdu. Babasının adı Kerim, annesinin adı Nuran'dır. Yeminli Mali Müşavir; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda Denetçi ve Başdenetçi olarak çalıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) İbra Kurulu Üyeliği yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı ve Başbakan Başmüşaviri oldu. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Yüksek Denetleme Kurulu Başdenetçiliği görevine geri döndü. Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası, Devlet Denetim Elemanları Derneği ve Yüksek Denetim Elemanları Derneği Üyesi oldu. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 30 Mart 2015 tarihinde yapılan MYK toplantısında MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Kalaycı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2- KONUR ALP KOÇAK

konur-alp-kocak-002.jpg

KONUR ALP KOÇAK KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi Konya 2. sıra milletvekili Konur Alp Koçak, TBMM’de Yasama Uzmanıdır. Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Başkan Yardımcısı’dır. 20 Haziran 1983 Karaman doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitimini aldı. 2006-2007 döneminde Tokyo’da bulunan Keio Üniversitesi’ne devam etti. 2010’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisansını ve Georgetown Üniversitesinde Yasama Çalışmaları Sertifika Programını tamamladı. Halen Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmaları devam etmektedir. Ocak 2009’da TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığında Yasama Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Konur Alp Koçak, Mayıs 2012’de Yasama Uzmanı unvanını aldı. Aralık 2014-Aralık 2016 dönemi için geçici görevle gönderildiği Avrupa Parlamentosu Araştırma Merkezinde politika analisti olarak çalıştı. 18 Şubat 2019’dan bu yana TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İkameti Ankara'da olan Koçak'ın MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun danışmanı olduğu bilinmektedir. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ve Mustafa Kalaycı'nın samimiyeti yine teşkilat çevresinde bilinmektedir.

YENİDEN REFAH PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ

1- ALİ YÜKSEL

ali-yuksel-001.jpg

ALİ YÜKSEL KİMDİR?

Yeniden Refah Partisi Konya 1. Milletvekili Ali Yüksel. Daha önce parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Yurtdışı Vatandaşlar Birimi Başkanı olarak görev yapan Ali Yüksel 01.03.1949 yılında Antalya'nın Doyran Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Okulu'nu Antalya'da bitirdi. Yüksek tahsilini, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamlayan Ali Yüksel, 1970 yılında Antalya'da Müftü Muavinliği, İzmir'de Ulaştırma Yedek Subay olarak askerlik yaptı. Terhisten sonra, 1973 başında İstanbul Çatalca Müftülüğü, 1973 Ekiminde Diyanet İşleri Başk. Olgunlaştırma Md. Muavinliği, 1975 yılında kısa bir dönem İzmir Bornova Vaizliği yaptı, Aynı yıl, Alanya Lisesi Din Bilgisi ve Ahlak dersleri öğretmenliğinden Antalya Faruk Tugayoğlu'na nakil oldu, 1978 yılı sonunda Manavgat IHL' ne nakil ve hemen akabinde, Doktora maksadıyla, Almanya'ya gitti, 1979 da Almanya'da lisan eğitimi ve Bochum Üniversitesinde iki dönem Şarkiyat tahsili, Aynı zamanda Dortmund Milli Görüş İslam Birliğinde İmam-Hatiplik yaptı, 1980 yılında Dortmund-Hombruch Diyanet Camiinde, 1981-83 arası, Milli Görüş Kamen İslam Birliğinde imam-hatiplik, 1983 Milli Görüş Ruhr Bölgesi ve Ruhr Bölgesi İslam Federasyonu Başkanlığı 1984 Milli Görüş Genel Sekreterliğine seçildi, 1990 Almanya İslam konseyi tarafından Şeyh-ul İslam seçildi. Bu vazifeyi 4 yıl 9 ay deruhte eden Ali Yüksel, 1995 seçimlerinde Antalya Millet Vekili adayı olması hasebiyle istifa etti.

1995 seçimlerinde Genel Başkan Osman Yumakoğulları İstanbul Milletvekili seçilince, önce vekaleten yürüttüğü Milli Görüş Genel Başkanlığına 1996 yılı başında seçildi. Milli Görüş Genel Başkanlığından 1999 Nisan ayında affını isteyerek ayrıldı. 2006 yılında Türkiye'de yeniden memuriyete, Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Müşaviri olarak dönen Ali YÜKSEL, 2009 yılında Başbakan Müşavirliğine tayin olundu. Başbakan Müşavirliğinden 2011 yılı sonunda emekliye ayrıldı. Emekli olunca İrşad hizmetlerine devam edebilmek için, DOST-YAR (Dostluk Sosyal, Kültürel dayanışma ve Yardımlaşma) adlı bir Cemiyet kurdu. Sandıklı, Adana, Niğde ve Aksaray'da şubeleri olan bu cemiyet haftalık sohbetler ve Konferanslar düzenleyerek hizmetlerine devam etmektedir. Yeniden Refah Partisi kurucularından ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Ali Yüksel, önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanı, ilk kongreden sonra da Turtdışı Vatandaşlar Başkanlığına getirildi. Sağlık durumu sebebiyle bu görevden affını istedi ve Antalya'ya yerleşti. Hâlen Ankara'da çıkan Vilâyet Gazetesinin Yönetim Kurulu Başkanı olup, orada Perspektif ismiyle köşe yazısı yazmaktadır. Evli ve 8 çocuk babası olan Ali Yüksel, hâlen 10 torun dedesidir.

CHP MİLLETVEKİLLERİ

1- BARIŞ BEKTAŞ

baris-bektas-001.jpg

BARIŞ BEKTAŞ KİMDİR?

Barış Bektaş, 1976'ta Seydişehir'de doğdu. İlkokulu Ortakaraören kasabasında, ortaokul ve liseyi Meram Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını 22.23.24. dönem CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın yanında yaptı. Askerliğini Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesinde Askeri Hakimlik yaparak tamamladı. 2002 yılında Konya Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Kurucu üyesi olduğu Demokrat Hukukçular Derneği yöneticiliği ve hemşehri derneği başkanlığı yaptı. 2 dönem Selçuklu İlçe Başkanlığı, 35.Olağan Kurultay’da Tüzük Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 13 Ocak 2018 tarihinde yapılan Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçildi. Av. Barış Bektaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

2- HASAN EKİCİ

hasan-ekici-001.jpg

HASAN EKİCİ KİMDİR?

CHP’nin Konya ikinci sıra milletvekili adayı Gelecek Partisi kontenjanından Hasan Ekici oldu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yol arkadaşı, Konya il teşkilatının kurucu başkanı Ekici; 1974 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğdu.1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde kamu yönetimi dalında "kurumsal risk yönetimi" üzerine yüksek lisans yaptı. 2000-2003 yıllarında T.C. Maliye Bakanlığı İzmir Gelirler Bölge Müdürlüğü’nde Vergi Müfettiş Yrd. (Eski Unvan Vergi Denetmen Yrd.) olarak görev yaptı. 2003-2007 yıllarında T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nda Vergi Müfettişi (Eski Ünvan Vergi Denetmeni) olarak görev yaptı. 2007-2012 yıllarında T.C. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde İç Denetçi olarak görev yaptı. 2010 yılında T.C. Mevlana Kalkınma Ajansı’nda 1 yıl İç Denetçi olarak görev yaptı. 2012 yılından itibaren Küre Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’de kurucu ortak Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmaktadır. A-2 Düzeyinde Kamu İç Denetçi Sertifikasına ve Bağımsız Denetçi Lisansına sahiptir. "Kurumsal Risk Yönetimi-Kalkınma Ajansları Uygulaması" isimli bir adet kitabı yayımlanmıştır. Vergi, kamu ihale, bütçe, kamu yönetimi v.b. konularda çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLERİ

ÜNAL KARAMAN

unal-karaman.webp

ÜNAL KARAMAN KİMDİR?

Ünal Karaman, 29 Haziran 1966 yılında Konya'da doğdu. İlk olarak Konyaspor genç takımında forma giydi. 1984'te Gaziantepspor'a transfer oldu. İlk kez bu takımda, üstelik 2. Lig'de oynarken Türkiye millî futbol takımı formasını giyen Ünal Karaman, 1987'de Malatyaspor'a transfer oldu. Malatyaspor'da 1988'de bir lig üçüncülüğü yaşadı. A millî takımın orta sahasının da önemli isimlerinden biri olmayı başardı. 1990'da transfer olduğu Trabzonspor'da kariyerinin büyük bir bölümünde oynadıktan sonra, 1999'da transfer olduğu MKE Ankaragücü'nde bir yıl futbol oynadı ve 2000 yılında futbolu bıraktı. Faal futbol yaşamını tamamladıktan sonra 2000-2004 yılları arasında Türkiye millî futbol takımı yardımcı antrenörlüğü görevinde bulunan Karaman, 2005 yılında ümit millî takım teknik direktörlüğü görevine getirildi. 26 Eylül 2007'de Konyaspor'u çalıştırmaya başlayan Karaman 24 Mart 2008 tarihinde Konyaspor'daki görevinden istifa etti. 2008 yılının Kasım ayında Hakan Kutlu'nun istifası ile MKE Ankaragücü'nün başına geçti.

7 Aralık 2008 tarihinde lig de Galatasaray ile yaptığı ve 3-0 mağlup ayrıldığı karşılaşma sonrası istifa etti. 19 Mayıs 2009 günü 2008-09 sezonunun son iki haftasında tekrar Konyaspor'da göreve başladı. 2009 Temmuz ayında Trabzonspor Sportif Direktörlük görevine getirildi. 18 Şubat 2010 tarihinde Ünal Karaman, Teknik Direktör Şenol Güneş'in birinci yardımcısı olarak da göreve getirildi. 28 Ocak 2013 tarihinde teknik direktör Şenol Güneş istifa ettiği için kendisi ve tüm teknik ekip de istifa etti. 2013'te yuvası Trabzonspor'a sportif direktör olarak geri döndü. Ancak 4 Ekim 2013 günü görevinden istifa etti. 2014-15 sezonunu 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un başında geçti ve sezon sonunda mavi-lacivertli takım ligi 4. sırada tamamladı. Ünal Karaman 2016 yaz sezonu döneminde 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor ile iki yıllık anlaşma imzaladı. 30 Mayıs 2018 tarihinde Rıza Çalımbay'ın ardından Trabzonspor'un teknik direktörlük görevine getirildi ve 02 Ocak 2020 tarihinde Trabzonspor'un teknik direktörlük görevinden istifa etti. 3 Mart 2020 tarihinde Çaykur Rizespor teknik direktörlük görevine getirildi. ve 14 Temmuz 2020 tarihinde direktörlük görevinden istifa etti. 20 Ocak 2021 tarihinde Göztepe teknik direktörlük görevine getirildi. 31 Ağustos 2021 tarihinde, Göztepe Ünal Karaman ile yolların ayrıldığını açıkladı. 21 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti'den Konya milletvekili adayı olduğunu açıklamıştır.

 Muhabir
Etiketler :