İşte o sayı! tam 2 bin İngiliz...

İngiltere Müslüman Konseyi, hükümetin ülkeden IŞİD’e katılımları durdurmak için bahse değer hiçbir şey yapmadığını açıkladı.
İşte o sayı! tam 2 bin İngiliz...

Konsey’in sekreter yardımcısı Harun Han, İçişleri Bakanlığının ve güvenlik kurumlarının cevaplaması gereken ciddi soruların olduğunu ve sınır yetkililerinin hiçbir tutuklama yapmamasını bir türlü anlayamadığını belirtti. İngiltere İçişleri Bakanlığı son dokuz ayda 104 tutuklama yapıldığını açıklamakla beraber havalimanlarında kaç kişinin yakalandığına dair bilgi paylaşmıyor. Öte yandan İşçi Partisi’nden İngiltere Parlamentosu müslüman üyelerinden Halid Mahmud, İngiliz makamlarının 500 olarak verdiği Irak ve Suriye’de savaşan İngiliz vatandaşı sayısının gerçekte 2.000 olduğunu savundu. 

Irak ve Suriye’de 60 Alman öldü

Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek IŞİD’e katılanların sayısının 550’yi bulduğu, bunların en az 60’ının öldüğü bildirildi.  Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, Welt Am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, IŞİD’in özellikle sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetlerine hız verdiğini ve örgüte eleman temin ettiğini kaydetti. Maassen, “Şu anki hesaplarımız bu sayının 550 olduğunu gösteriyor. Almanya’dan Suriye ve Irak’a gidenlerin sayısı bu. Bunların 60’ı öldürüldü ya da intihar etti. En az 9’u intihar eylemlerinde öldü” diye konuştu.
180 KİŞİ DÖNDÜ
IŞİD saflarında Irak ve Suriye’de savaşan ve daha sonra Almanya’ya dönenlerin sayısının 180 olduğunu bildiren Maassen, “Bu kişilerin izlenmesiyle ilgili gerekli adımları gözden geçiriyoruz. Ellerimizdeki kaynaklar sınırlı ve bunların hepsini saat başı izlememiz mümkün değil. Tedbirli hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.