İşte Temmuz emekli zammı

Emekliler şimdiden maaşlarının artacağı Temmuz'a kilitlenirken; zamlar da netleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon verileri; yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammının ipuçlarını verdi.
İşte Temmuz emekli zammı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun ilk 5 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu.

Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 3.15 çıktı.

Kesin zam oranının belli olması için sadece 1 veri kaldı. 4 Temmuz'da Haziran enflasyonu açıklanacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı tam olarak belli olacak.

Takvim'in haberine göre, şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda uzmanlar, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı için tahminlerde bulundu.

Uzmanlara göre; yüzde 4 zam garanti görünüyor, bunun üzerine de çıkılabilir. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşı 35 ile 152 lira arasında artacak...

Temmuz'da, memur emeklileri de zam alacak.

Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin maaşında yüzde 5 artış yapılacak. Ayrıca bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 6'yı aşarsa, fark da verilecek. Ancak şu ana kadar açıklanan veriler, enflasyon farkını zora soktu.

ENFLASYON BEKLENTİLERİN ALTINDA

Enflasyon, beklentilerin altında gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Mayıs'ta Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0.58, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 1.48 yükseldi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 6.58, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3.25 oldu.