İşte Türkiye'nin yeni logo ve sloganı

Erdoğan, "Bugünden itibaren artık ürünlerimizin üzerinde 'made in Turkey' yerine yeni logo ve 'Gücü Keşfet' sloganı olacak" dedi.
İşte Türkiye'nin yeni logo ve sloganı

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: Türk markasının tasarımı üzerinde çok uzun süredir çalışılıyordu.

Bugünden itibaren üretilen ürünlerin artık üzerinde made in Turkey yerine bu logo olacak. Dünyanın neresinde olursa olsun bu logoyu görenler o ürünün Türkiye'de üretildiğini anlayacaklar. Türkiye ürünlerini 'Gücü keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız. Bizim dünyaca tanınan markalarımız zaten güvene sahipti, bu logo ve sloganla ürünlerimize itibar ve güven katılmış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

İŞTE YENİ LOGO VE SLOGAN

"ELEŞTİRİLER OLACAKTIR"

Değerli kardeşlerim hiç kuşkunuz olmasın ki şu andan itibaren gerek logoya gerek slogana karşı çok acımasız eleştiriler gelecektir. Türk lirasından 6 sıfırı attığımız zaman, TL logosunu tanıttığımız zaman bu proje başarılı olursa Taksim'e çıkıp anırırım diyen köşe yazarları olmuştu.

Bugün tanıtımı yapılan slogan ve logonun da hızla benimseneceğine, yaygınlaşacağına ben yürekten inanıyorum. Bizim sanayicilerimiz, kobilerimiz değişim konusunda dünyada farklı bir yere sahipler. Onların ürünlerine bu logoyu basarak katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Türk Hava Yolları gibi büyük bir markamızın bu logo ve slogana sahip çıkıp dünyaya taşıyacaklarına inanıyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı Türkiye'nin özgüveninin sloganıdır. Bu logoyu basacak daha çok marka üreteceğiz.

"SATAN TELEFON DEĞİL MARKA"

Geçtiğimiz günlerde gece vakti saatlerce mağazaların önünde kuyruk bekleyenler oldu. O markanın sahip olduğu güç sayesinde mağazaların önünde kuyruklar oluştu. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim. Aslında satılan telefon değil, o telefonun markası. ABD ekonomisine baktığınızda ekonomiyi ayakta tutan gücün bu markaların olduğunu görürsünüz.

"TİM 2023 HEDEFLERİNE İNANDI"

Araştırma geliştirme konusunda Tim'in yaptığı çalışmaları izliyoruz, takdir ediyoruz. Bu gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Tim bizim 2023 hedeflerimize yürekten inandı ve bu yolda hız kesmeden ilerliyor. Asla umudunuz kaybolmasın, asla vazgeçmeyin. Yapılan karamsar açıklamalara itibar etmeyin. Lütfen hatırlayın değerli arkadaşlar 2002 yılında milli gelirimiz 230 milyar dolarken 820 milyar dolara çıkacağına kim inanırdı. Bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Batmakta olan ülkelerin notunu 6 derece yükseltiyor. Türkiye'nin notunu düşürüyorlar. Güya Türkiye'yi dünyada küçük gösterecekler. Biz buraya bunlarla gelmedik. Biz buraya esnafımızın, çiftçimizin, sanayicilerimizle geldik. Biz manşetlerle değil alın teriyle ileri gideceğiz. Gücü keşfet diyor ya slogan. 5 yıl önce gücü keşfedemeyenler şimdi bu gücü keşfediyorlar. 2013'te milli gelirimizin binde 23'ünü mazlumlara ayırdık. Acil ve insani yardımlarda dünyada ABD ve İngiltere'den sonra 3. sıradayız. Biz mazlumların yanında olduk. Biz 1.5 milyon insan kabul ettik. Batı 180 bin kişiyi aldı.

"TAŞ ATAN DENSİZLER.."

Türkiye'nin mağdur Kürt kardeşlerimize kapısını açmasından birileri rahatsız oluyor. Birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması büyük bir densizliktir. Asla çözüm sürecine zarar veremezler. Kardeşlerimiz taş atan ellerle su veren ekmek veren gönülleri birbirinden ayıracaktır.