İstifa dilekçesi Pensilvanya’dan

FETÖ’ye bağlı okullarda öğretmenlik yapan ve etkin pişmanlıktan yararlanan A.Ö., 17 Aralık’tan 1 hafta önce Pensilvanya’da olduğunu, döndükten bir kaç gün sonra 17 Aralık ihanetinin gerçekleştiğini söyledi.
İstifa dilekçesi Pensilvanya’dan

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı yurt dışındaki okullarda öğretmenlik yapan A.Ö. etkin pişmanlıktan yararlanmak için başvurduğu savcılıktaki ifadesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin talimatını verenin de yönetenin de bizzat Fetullah Gülen olduğunu kaydetti. FETÖ'ye bağlı yurt ışı okullarında uzun yıllar öğretmenlik yapan A.Ö. etkin pişmanlıktan yararlanmak için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

BAŞKAN SENEGAL İMAMI

16 Temmuz sabahı darbe olayını öğrendikten sonra cemaatin gerçek yüzünü anladığını, darbe girişiminin olduğu hafta Fildişi'nde konsolosluğa gittiğini ve durumunu izah ederek, her türlü yardıma hazır olduğunu söylediğini kaydetti. Ailesiyle Türkiye'ye geldiğini belirten A.Ö. ifadesinde, Avrupa'daki yardımların “Time To Help” kanalıyla cemaate geldiğini aktararak, ''Cemaat adına Bosphore İnternational (Boğaziçi Derneği) isimli resmi izni olan dernek dağıtımı yapıyordu. Tüm yardımlar bu dernek havuzunda toplanıp oradan dağıtılıyordu. Derneğin başkanı ise Mehmet Lütfü Ayal'dır'' dedi. İnternette ismi “Senegal imamı” olarak yayınlanan kişinin Adnan Hoşoğlu olduğunu dile getiren A.Ö, ifadesinde şunları kaydetti:

'YEŞİLLER BİZİ KURTARACAK'

“17 Aralık'tan sonra Adnan Hoşoğlu bize ve yanımızda topluluğa daha doğrusu mesai arkadaşlarımıza 'Merak etmeyin. Herşey düzelecek' diyerek silahlı kuvvetleri kastederek, 'Yeşiller bizi kurtaracak' şeklinde beyanda bulunmuştu. Senegal imamı doğrudan Gülen'le irtibatlıdır. Pensilvanya'ya sık sık gider ve doğrudan Gülen'den aldıkları talimatları bizlere iletir. Fildişi imamı Mehmet Lütfü Ayal da birçok kez Pensilvanya'ya gidip Gülen'den talimat almıştır. Özellikle 17 Aralık sonrasında sıklıkla gittiğini hatırlıyorum. 17-25 Aralık'ta adliye ve emniyet kanadındaki FETÖ mensuplarını kullanmış ve başarılı olmayınca 'Yeşiller' diye tabir ettiği TSK içerisindeki örgüt mensuplarını harekete geçirmiştir. Duyduğum kadarıyla son konuşmalarından birinde de Fetullah Gülen, yeşil kaftan giyinerek gizemli şekilde bu talimatı örgüt mensuplarına vermiştir.''

17 ARALIK'TAN ÖNCE GİTTİM

FETÖ'nün “Fildişi imamı” Mehmet Lütfü Ayal'ın 17 Aralık'tan 1 hafta önce Pensilvanya'ya gidip geri döndüğünü, döndükten bir kaç gün sonra 17 Aralık'ın gerçekleştiğini, Ayal'ın Gülen'in moralinin çok iyi olduğunu ve dershane kapatma hususlarının düzeltileceğini söylediğini ifade etti. Hatta aynı toplantıda o dönem milletvekili olan Hakan Şükür ve diğer birkaç milletvekiline istifa dilekçesinin bizzat bu toplantıda yazılarak istifa etmeleri için kendilerine ulaştırıldığını bize bizzat iletti'' diye konuştu. A.Ö. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yeni Şafak