İstihdama açılan kapı: İŞKUR

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, istihdam seferberliği kapsamında 2019 yılı Eylül sonu itibariyle İŞKUR Konya İl Müdürlüğü’nce işe yerleştirilen kişi sayısının 17 bin 165 olduğunu söyledi.
İstihdama açılan kapı: İŞKUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla 2019 yılında başlatılan İstihdam Seferberliği’ne katkı sunduklarını dile getiren Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, “Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve desteklerimiz, iş arayanlarımız ve işverenlerimiz başta olmak üzere; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla 2019 yılında İstihdam Seferberliği başlatılmıştır. Bu bağlamda istihdamın korunması ve geliştirilmesi bakımından her geçen gün yüklendiği görevleri artan Kurumumuzun misyonu İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamaktır. İstihdamın geliştirilmesi işsizliğin azaltılması için başlatılan ve birçok desteği içeren istihdam teşviklerinden daha fazla esnafımız, işverenimiz faydalansın diye aşağı yukarı her gün meslek odalarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve derneklerimizi ziyaret etmekteyiz. Amacımız işverene destek olarak vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlamaktır” dedi.

istihdama-acilan-kapi-1.png

17 BİN 165 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Konya İŞKUR İl Müdürlüğü’nün 2019 Yılı Eylül sonu itibariyle 17 bin 165 kişiyi işe yerleştirdiğini söyleyen Keleş, “2019 yılı Eylül sonu itibarıyla İl Müdürlüğümüze İŞKUR faaliyetlerinden faydalanmak üzere başvuru yapanlardan İl Müdürlüğümüz aracılığı ile 17 bin 165 kişi işe yerleştirilmiştir. İşgücü piyasasında büyük önem arz eden Mesleki Eğitim Kurslarından 2019 yılı Eylül ayı itibariyle bin 128 kişi, İşbaşı Eğitim Programından 4 bin 757 kişi faydalanmıştır” diye konuştu.

istihdama-acilan-kapi-3.png

İŞKUR GİRİŞİMCİLİĞİ; İSTİHDAMA KATKI SUNUYOR

İstihdam artışının güçlü bir ekonomiye geçişte önemli adımlardan birisi olarak görüldüğünü söyleyen Keleş, “Yeni açık işler oluşturarak, işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmek için yeni girişimciler pek çok ülkede olduğu gibi Ülkemizde de desteklenmektedir. Bireylerin kendi işyerlerini kurarak yeni istihdam alanları açmaları ve daha fazla insanın çalışarak toplumsal refah seviyesini artırması daha güçlü bir ekonomiye geçişte önemli adımlardan birisi olarak görülmektedir. Artık günümüzde girişimciliğin, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ve inovasyonun istihdama etkisi oldukça sık ele alınan bir konu haline gelmiştir. Bu kapsamda İŞKUR girişimciliği; istihdamı artırmak amacıyla bir politika aracı olarak kullanmaktadır” dedi.

istihdama-acilan-kapi-2.png

96 PROGRAMDA BİN 883 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

2019 yılı Eylül ayı itibariyle 96 programda bin 883 kişiye Girişimcilik Eğitimi verdiklerini söyleyen Keleş, “Ayrıca kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza da girişimcilik desteklerimiz devam etmektedir. 2018 yılında İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyete başlayan İş Kulübü uygulamamızla da iş arama sürecine girmek isteyen bireylere kendini tanıma, beden dili ve iletişim teknikleri, cv hazırlama ve mülakat teknikleri konularında yöntem desteği vermek ve iş arama motivasyonu kazandırmak adına yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Bu eğitimden 2019 yılı Ekim ayı itibariyle bin 525 kişi yararlanmıştır” şeklinde konuştu.

KONİF 2019 FUARI İSTİHDAMA KATKI SUNDU

KONİF 2019 Fuarı’ndan bahseden Keleş, “Ayrıca ‘’İŞKUR Kampüste’’ sloganıyla başta gençler olmak üzere tüm iş arayanları 5. sini Selçuk Üniversitesi Müze Binasında düzenlediğimiz ve 98 firmanın katıldığı KONİF 2019 (Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında) işverenlerle buluşturduk. Bu sayede işgücü piyasasının aktörleri kendi istek ve beklentilerini karşı tarafa sunma fırsatı yakaladığı gibi iş arayanlar iş, öğrenciler ise staj imkânları buldu” dedi.

istihdama-acilan-kapi-4.png

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ