'İstiklal Yolu'nun belgeseli çekiliyor

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneğince Kurtuluş Savaşı'nda cepheye lojistik malzeme ve cephane taşınan yolun belgeseli hazırlanıyor.
'İstiklal Yolu'nun belgeseli çekiliyor

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye lojistik malzeme ve cephane taşınan İstiklal Yolu'nun belgeseli çekiliyor.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği tarafından hazırlanan "Karınca Ordusu İstiklal Yolunda Projesi" kapsamında İstiklal Yolu'nun Kastamonu, Çankırı ve Ankara güzergahında yaşananlarla ilgili belgesel hazırlanıyor.

Dernek Başkanı İsmail Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstiklal Yolu'nu tanıtmak için en güzel materyalin belgesel olduğunu düşünerek yola çıktıklarını söyledi.

Hazırladıkları "Karınca Ordusu İstiklal Yolunda Projesi"ni İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine sunduklarını bildiren Çam, "Bakanlıkça kabul edilen projemizin önemli ayaklarından biri de belgeseldi. İstiklal Yolu'nda başından sonuna kadar yaşananları bir belgeselle anlatacağız." dedi.

Çok güçlü bir ekipleri olduğunu söyleyen Çam, "Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri bizimle. Bundan önceki belgesellerde sadece Kastamonu anlatılıyordu ama İstiklal Yolu sadece Kastamonu'dan ibaret değil. İstiklal Yolu, Kastamonu, Çankırı ve Ankara olmak üzere üç ilden oluşuyor. Biz, bu belgeselde ayrım yapmadan Kastamonu'nun katkılarından bahsettiğimiz gibi Çankırı ve diğer illerin katkılarından da bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.