Erkan Başar: İstikrar bozulursa ev almak hayal olur

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Türkiye’de yönetim değişikliği olması halinde piyasalardaki düzenin bozulacağını söyleyen Erkan Başar, “Seçim sürecinden dolayı oluşan belirsizlikten ötürü şu an emlak sektöründe işlerimiz durma noktasına geldi. Eğer mevcut hükümet devam ederse bir süre rölantide devam edecek piyasa daha sonra rahatlayacaktır. Ama olası bir hükümet değişikliğinde ev almak hayal olur” dedi.
Erkan Başar: İstikrar bozulursa ev almak hayal olur

Türkiye, 28 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine odaklanırken piyasalarda da belirsizlik devam ediyor. Emlak sektörünün seçim süreci dolayısıyla duraklama dönemine girdiğini söyleyen Erkan Başar Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Başar, “Seçim dolayısıyla ortalama bir aydır çalışmalarımız durdu. Neyin ne olacağını kimse bilmiyor. Millet seçimden sonrası için mülklerini saklıyor. Alıcılar talepkâr ama satıcılar durmuş vaziyette. Piyasada henüz öngörü olmadığı için fiyatlar da yükselişe geçti. Bankalar kredi vermek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

1-erkan-basar.jpeg

‘MEVCUT HÜKÜMET DEVAM EDERSE PİYASA RAHATLAR’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut hükümetin yoluna devam etmesi halinde piyasaların rahatlayacağını dile getiren Erkan Başar, “Seçimler ikinci tura kaldı. Şu anda ara dönemdeyiz. 28 Mayıs seçimleriyle birlikte Türkiye tekrar sandık başına gidecek. Mevcut hükümet görevine devam ederse piyasaların bir süre rölantide gideceğini daha sonra da rahatlayacağını düşünüyorum. Fakat iktidar değişirse fiyatların komple tavan yapacağını öngörüyorum. Piyasalar çok fazla yükseldi. Mülk sahibi olmak şu anda bile zorlaştı. Olası bir siyasi değişiklikte ev sahibi olmak tamamen hayal olabilir.” dedi.

kkonut-2.jpg

‘SİYASET EKONOMİDE DE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’

Erkan Başar, “Siyaset ekonomide de önemli rol oynuyor. Ülkemizin yönetiminde eğer bir değişiklik olmazsa fabrikalarımız başta olmak üzere tüm esnaflarımızın daha da büyüme kat edeceğine inanıyorum. İlla ki enflasyon yüksek ama buna da çözüm üretileceğini düşünüyorum. İnsanlar ekonomik olarak daha da rahata erecektir.” şeklinde konuştu.

konut.jpg

‘SEÇİMDEN DOLAYI PANİK HAVASI HAKİM’

Seçim sürecinden dolayı piyasalarda panik havasının hakim olduğunu kaydeden Erkan Başar, “Ev bir yatırım aracıdır. Herkes şu anda panik halinde. Panik olduğu için de fiyatlar artıyor. Mülkler değerinden fazla fiyatlara yükseltiliyor. Herkeste şu an var olan panik havası seçim sürecinden kaynaklanıyor. Bu süreç atlatıldığında, netice istikrardan yana olursa piyasaların rahatlayacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :