Özkan Öztürk

Özkan Öztürk

İSTİKRAR İÇİN SANDIĞA...

İSTİKRAR İÇİN SANDIĞA...

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı..

Yeniden istikrar ve yeniden tek partili bir yönetim ve yeniden güçlü bir ülke isteyen tüm vatanseverlerin 7 Haziran günü sandıklarda oylarını kullanmaları gerektiğini ifade etmek isterim…

Maalesef son aylar da bir kısım muhalefet çevreleri ve bir kısım NEO VESAYETÇİ güç odaklar tarafından  Koalisyon yönetimleri   tek çare olarak gösterilme  çabası içerisinde ve topluma bu yönde reçete yazma gayret ve çabası içerisin de olduklarını görüyoruz…

Buradan açıkça söylemek gerekirse AK Parti; MHP ya da CHP işin başına tek bir parti gelsin ama hangisi gelirse gelsin..

Yeniden Koalisyon dönemlerini ülkemize bir umut ve çare olarak  pazarlamaya kalkanlara inat yürütmenin başına tek parti geçmesi temennimdir..

Geçtiğimiz günlerde İtalyan hükümeti koalisyon hükümetlerinin yasama ve yürütme faaliyetlerini yavaşlattığından bahisle yeni seçim kanunu yürürlüğe koydu..

İtalya da yürürlüğe giren yeni seçim kanununa göre %40 seçim barajını aşan parti hükümeti kuracağına dair hükümler içermektedir.

Yine bu kanuna göre ilk turda  %40 ‘ı partiler aşamayacak olursa şayet en yüksek oyu alan iki siyasi parti 2.tur seçimlere girecek  ve birinci olan parti yürütmenin başına geçecek..

İtalya da son 69 yıl da 63 hükümet kurulmuş,ortalama hükümetler 1 yıldan az süre ile görev de kalmışlar..

Dönelim ülkemize bizde ki koalisyonlu yıllara baktığımız  da durumun hiç de iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz..

Bu ülkenin tarihin de yaşadığı ekonomik krizlere bakıldığın da hep koalisyon hükümetlerinin iş başın da olduğu görülüyor..

94 yılında ki 5 Nisan Ekonomik Krizi…

97 Yılında ki Post Modern Darbe süreci ve ekonomik maliyeti,özellikle içi boşaltılan bankalar …

94 Ekonomik Krizi..

98 Ekonomik krizi..Ve tabi ki en sonolarak da 57.Hükümete nasip olan 2001 Krizi..

Şimdi bu krizlerin faturasını kim ödedi..

Bizler ödedik..Fatura hep aziz milletimize  kesildi..

Kısacası Koalisyon demek Kaos demek,Ekonomik Kriz demek ve tabi ki İstikrarsızlık demek..

Acı siyasal tecrübeler bizlere bunu  göstermesine rağmen hala birilerinin kurtuluşu koalisyonda araması ve koalisyonu kurtuluş ve çıkış olarak bizlere sunmaya çalışması yine bir siyaset mühendisliğinden başka bir şey değildir..

Evet artık soğuk savaş dönemi sonrasın da savaşlar tankla, topla ve tüfekle yapılmıyor..

Artık karanlık Savaş metotları ile ülkeler siyasal yönden istikrarsızlaştırılıp kargaşa ve kaos üzerinden işgal ediliyor…

Dolayısı ile birilerinin bizlere sunmaya çalıştığı ve bizlere dayatılmak istenen o kirli reçetelere aldanmadan sandıklara 7 Haziran da gidilmeli ve Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye sevdası ve ideali olanlara EVET mührünü basmalıyız…

Selam ve DUA..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Özkan Öztürk Arşivi
SON YAZILAR