İsveç ben de 'VAR'ım dedi!

2018 Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Güney Kore'yi VAR ile verilen penaltı kararı ile 1-0 yendi ve turnuvaya 3 puan ile başladı.
İsveç ben de 'VAR'ım dedi!

2018 Dünya Kupası'nda Meksika'nın sürpriz bir şekilde Almanya'yı yenmesiyle karışan F Grubu'nda İsveç ile Güney Kore, Nizhny Novgorod Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Yüksek bir tempoya sahne olan maçta İsveç, Güney Kore'yi 1-0 mağlup ederek gruptan çıkma adına önemli bir galibiyet elde etti.

İsveç'e galibiyeti getiren tek gol, 65. dakikada penaltıdan Andreas Granqvist'den geldi. Maçın hakemi Aguilar, penaltı pozisyonunda oyunu devam ettirdikten sonra Video Hakem Teknolojisi'ne (VAR) başvurdu. Teknolojinin yardımını alan El Salvadorlu hakem, ardından beyaz noktayı gösterdi.

VAR İLE 3. PENALTI KARARI

Dünya Kupası'nda ilk kez kullanılan VAR sistemi ile kupada 3. penaltı kararı verildi. Daha önceden Fransa - Avustralya ve Peru - Danimarka maçlarında VAR ile penaltı atışına karar verilmişti.

Bu sonucun ardından İsveç, Meksika gibi puanını 3'e çıkartırkan Güney Kore, Almanya ile birlikte ilk maçlar sonrası puansız kaldı. İsveç, gruptaki diğer maçını 23 Haziran tarihinde Almanya ile oynayacak. Güney Kore ise Meksika ile karşı karşıya gelecek.