İsveç şampiyonaya veda etti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda Belçika, İsveç'i 1-0 mağlup etti.
İsveç şampiyonaya veda etti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) E Grubu'nda Belçika, İsveç'i 1-0 mağlup etti.

Topla daha fazla oynayan ve rakip kalede tehlike oluşturan Belçika'nın ataklarında, İsveç savunması geçit vermedi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

Kevin de Bruyne'ün 66. dakikada ceza sahası dışından çektiği şutta, İsveç file bekçisi İsaksson gole izin vermedi.

73. dakikada De Bruyne'ün ara pasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan R. Lukaku'nun vuruşunda İsaksson golü engelledi

76. dakikada Ibrahimovic'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Courtois gole engel oldu.

80. dakikada oyuna sonradan dahil olan Mertens'in vuruşunda İsaksson yine gole izin vermedi.

84. dakikada topla buluşan Nainggolan'ın ceza sahası dışından gönderdiği şutta, Erkan Zengin'e de çarpan top filelerle buluştu ve Belçika 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Belçika mücadeleyi 1-0 kazandı. Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Belçika, grup ikincisi olarak bir üst tura çıkarken, İsveç şampiyonaya veda etti.

Trabzonspor'da forma giyen İsveç Milli Takımı oyuncusu Erkan Zengin, 72. dakikada Forsberg'in yerine oyuna dahil oldu.

Ibrahimovic, milli formayı son kez giydi

Yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic, Belçika'ya 1-0 yenilerek EURO 2016'ya veda eden İsveç Milli Takımı forması ile son kez mücadele etti.

Sarı-mavili formayla Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (2004, 2008, 2012, 2016) 13 karşılaşmaya çıkan Ibrahimovic, rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

İsveç ile çıktığı 116 maçta 62 gol kaydederek ülkesinin en golcü oyuncusu konumunda bulunan 34 yaşındaki Ibrahimovic, Belçika maçı öncesinde verdiği demeçte EURO 2016'dan sonra milli takıma veda edeceğini açıklamıştı.