İsviçreli Müsteşar: Erdoğan'ı hafife almayın

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve sonrasını Tages Anzeiger gazetesine değerlendirdi.
İsviçreli Müsteşar: Erdoğan'ı hafife almayın

Müsteşar Rossier, Türkiye Hükümeti'nin darbecilere karşı doğru tutum içinde olduğunu savundu ve İsviçre’nin Türkiye ile diyaloğun devam etmesinden yana olduklarını söyledi. Müsteşar ayrıca Türkiye Hükümeti'ne karşı aşırı tepki verilmesi yönünde uyarıda bulunarak aşırı tepki geri teper yorumunu yaptı.

''Düşününki İsviçre askerler Bernde Parlamento binasına ve sivillere  ateş açıyorlar'' diye söze başlayan İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier,''Bu durumda elbette tutuklamalar olacaktır ve doğrudur“ dedi.  

''CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAFİFE ALINMAMALIDIR''

İsviçre Dışişleri Bakalığının Şef Diplomatı Yves Rossier, mülakatında Erdoğan Hükümetleriyle birlikte Türkiye’nin Demokrasi ve Hukuk devletinden uzaklaşımıyor sorusuna, ''Ülkenin başında kim var, sempatikmi değilmi, önemli değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafife alınmamalıdır. Türkiye demokrasiden ve hukuk devletinden uzaklaşırsa bu felaket olur''  cevabını verdi.

İsviçre’nin darbe girişimin başından beri Türkiye’ye karşı ihtiyatlı yaklaşmasının doğruluğuna değinen Müsteşar Rossier, Türkiye’deki demokratik kurumlara güvendiklerini açıkladı. Rossier, AK Parti ve muhalefet partilerinin darbe sonrası birbirlerine yaklaşmalarını pozitiv olarak değerlendirdi.

''TEHDİT VARSA KONTROL EDERİZ''

İsviçre’de yaşayan Hükümet yanlısı Türklerin darbeci zihniyet sempatizanlarını tehdit ettikleri  iddiasına sert bir dille eleştiren Rossier: ''İsviçre‘de yaşayıp, İsviçre yasalarını çiğnemeyen herkes bizim ülkemizde güven içinde yaşamaktadır. Kimsenin korkmasına gerek yok. Münferit olayların büyütülmesi yanlıştır. Tehdit varsa bunları kontrol ederiz. Eleştriler mutlaka olacaktır ve serbesttir“ dedi.