İtalya'da 126 yerleşim yerinde seçim yapılacak

İtalya’da kısmi yerel seçimlerin ilk turunda belediye başkanları ve belediye meclis üyelikleri belli olmayan 126 yerleşim yeri için yarın ikinci tur seçim yapılacak.
İtalya'da 126 yerleşim yerinde seçim yapılacak

İtalya’da iki hafta önce yapılan kısmi yerel seçimlerin ilk turunda belediye başkanları ve belediye meclis üyelikleri belli olmayan 126 yerleşim yeri için yarın ikinci tur seçim yapılacak.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 8 milyon 610 bin 142 seçmenin oy kullanabileceği ikinci tur seçimde, başkent Roma ve ülkenin ikinci büyük kenti Milano ile Napoli, Torino ve Bologna başta olmak üzere 126 yerleşim yerinde, ilk tur seçimde en çok oy alan iki aday yarışacak.

Kısmi yerel seçimlerin ikinci turu için oy verme işlemi yarın sabah yerel saatle 07.00’de başlayıp 23.00’te sona erecek. Seçimden ilk sonuçların gece saatlerinde, resmi sonuçların ise ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Kısmi yerel seçimlerde başkent Roma ile Milano, Torino gibi büyük kentlerin yerel yönetimlerinin belirlenecek olması, seçime ilgiyi artırıyor.