İtalya'da muhalefet partisine kuklayla hakaret

Roma'daki PD ofisi girişine boynuna bayrak dolanmış kukla ile hakaret içerikli afiş asıldı
İtalya'da muhalefet partisine kuklayla hakaret

ROMA (AA) - İtalya'da muhalefetteki sol görüşlü Demokrat Partinin (PD) Roma'daki ofislerinden birinin önüne boynuna İtalyan bayrağı dolanmış bir kuklayla hakaret içeren bir afiş asıldı.

PD'nin Twitter paylaşımına göre, partinin başkent Roma’da bulunan Ponte Milvio’daki merkezinin giriş kapısına boynuna İtalyan bayrağı dolanmış beyaz bir kukla asıldı.

Kuklanın bulunduğu kapının yanındaki duvara ise “Suç ortağı olduğunuz ve izin verdiğiniz cinayetler, tecavüz ve yozlaşma. PD=Hristiyan Demokrat domuzlar.” yazılı afiş asıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

PD mesajında, “Ofislerimize yönelik süregelen faşist nefret, bizi yıldıramaz. Ponte Milvio’ya gelip de bir kukla asıyorlarsa doğru yöne yol alıyoruz demektir, haklar, demokrasi ve hukukun yönüne. #FaşizmBirDahaAsla, #BiziKorkutmuyor.” ifadeleri kullanıldı.

- “Salvini, suçluların tespiti ve cezalandırılmasıyla ilgilensin”

PD Lazio Bölge Müsteşar Yardımcısı Enzo Foschi yaşanan olayla ilgili, İtalya'da hükümetin ortaklarından aşırı sağcı Lig partisinin lideri, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'yi eleştirdi.

Foschi, “Salvini, görevini yapan hakimlere saldıracağına, bu tür davranışları sergileyen suçluları tespit edip cezalandırmakla ilgilensin. Partisi ile nefret ve ırkçılık dolu sloganlarının neo-faşistlerle aynı olmasından duyduğu mahcubiyeti anlayabiliyorum.” şeklinde konuştu.


Kaynak: