İtalya'da Ramazan Bayramı

-
İtalya'da Ramazan Bayramı

 İtalya'daki Müslümanlar, bayram namazını kılarak Ramazan Bayramı’nı karşıladı.

İtalya'da Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı kentlerden Milano'da sabah saatlerinde Arena Civica’da bir araya gelen Müslümanlar, burada bayram namazını kıldı.

Bayram namazı sonrasında konuşma yapan Milano ve Monza Brianza İslam Dernekleri Konfederasyonu (CAIM) Koordinatörü Davide Piccardo, İslam için son derece kutsal olan bu ayda İstanbul, Dakka ve Medine’deki terör saldırılarına dikkati çekerek “Bence bu İslami terör diye tanımlanan kavram gözden geçirilmeli. Çünkü bu tanımlama İslam’a inananları, İslam ülkelerini etkiliyor ve bu saldırıların arkasındaki stratejik amaçları anlaşılmaz kılıyor” diye konuştu.

Milano ve çevresindeki Türklerin bir kısmı da bayram namazını Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camisi’nde kıldı.

DİTİB Milano Camisi Din Görevlisi Yusuf Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün rekor kırdık. 300-400 kişi katıldı. Camimizde iki katı da doldurduk. Ülkeler arasındaki bayram günü anlaşmazlığını keşke çözseydik, iyi olurduk ama çözemedik” dedi. 

Arslan, hutbe sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenleri de andıklarını ve cemaatle dua ettiklerini söyledi.