İtalya’daki tren kazasında ölenlerin sayısı 23 olarak düzeltildi

İtalya’nın güneydoğusundaki Puglia bölgesinde meydana gelen tren kazasında daha önce 27 olarak duyurulan ölü sayısı, yetkili kurumlarca 23 olarak düzeltildi.
İtalya’daki tren kazasında ölenlerin sayısı 23 olarak düzeltildi

İtalya’nın güneydoğusundaki Puglia bölgesinde meydana gelen tren kazasında daha önce 27 olarak duyurulan ölü sayısı, yetkili kurumlarca 23 olarak düzeltildi.

Puglia bölgesinin başşehri olan Bari kentinin kuzeyindeki Andria ve Corata yerleşim yerleri arasındaki mevkide iki trenin yerel saatle 11.00 sularında çarpışmasıyla yaşanan kazada yaşamını yitirenlerin toplam sayısı revize edildi.

Kazanın meydana geldiği Barletta Andria Trani ilinin valisi Clara Minerva düzenlediği basın toplantısında, daha önce basına 27 olarak yansıyan ölü sayısını revize ederek, "Enkazda başka kimsenin cesedi bulunmadı. Enkazdan cansız bedenleri çıkarılanların sayısı 23’tür." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Graziano Delrio da parlamentonun üst kanadı Senato’da yaptığı kazayla ilgili bilgilendirme konuşmasında ölü sayısını 23 olarak teyit etti. Delrio, hükümetin yatırımlarıyla demiryolunda seyahat güvenliğini artıracağını belirtti.

İtalyan basınına da yansıyan haberlerde 23 ölünün dışında 52 kişinin yaralandığı, bunlardan 8’inin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.