İTD yeni sezona hazır

Tiyatro dünyasındaki 23 topluluğun yer aldığı İzmir Tiyatroları Derneği, 2018-2019 sezonunda tiyatroseverleri yeni oyunlarla karşılayacak
İTD yeni sezona hazır

İZMİR (AA) - İzmir Tiyatro Derneği (İTD), 2018-2019 sezonunda tiyatroseverleri yeni oyunlarla karşılayacak.

Türkiye İş Bankası Lokali'nde bir araya gelen topluluk üyeleri, gazetecilere 2018-2019 projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bünyesinde 23 tiyatro topluluğunu barındıran derneğin genel sekreteri Özgür Başkaya, asıl amaçlarının tiyatroları ayakta tutmak olduğunu, belediye, çocuk, amatör ve profesyonel tiyatrolar için komisyonlar kuracaklarını belirtti.

İTD faaliyetlerini geliştirmek için AB projeleri hazırladıklarını anlatan Başkaya, her tiyatro topluluğunun bir oyununun gelirini derneğe bağışlayacağı bilgisini verdi.

Başkaya, "Nurhan Karadağ Anması" adı altında 22 Ekim'de Akademi İzmir'de İTD özel etkinliği planladıklarını aktararak, "Bu yıl dernek olarak 8 özel etkinlik gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza güzel bir hayat bırakmakla mükellef kişileriz, bunu da sanatla, tiyatroyla yapacağız." diye konuştu.

Dernek üyelerinden Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2018-2019 sezonunda, "Ziyaret" ve "Küheylan", Hedef Tiyatro "Düdüklüde Kıymalı Bamya", İSEM-İzmir Sanat Tiyatrosu "Sevimli Dostlar", "Masal Dostlarımız-Zamana Yolculuk", "Masal içinde Masal", "Sevgi Çemberi" oyunlarıyla sanatseverleri ağırlayacak.

Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu "Yanık Zaman-Madımak", "Küçük Büyük Sevgiler", "Heidi", "Islak Ekmek", Oyun Hamuru Tiyatrosu "Doğaçlama Tiyatro Gösterileri", Özgür Tiyatro "Aşkın Vatanı Yoktur", Öykü Tiyatro Topluluğu "Tozun Altı", "Cihan Şoförü", "Konçinalar", "Horoz", "Gariban Ömer" adlı oyunlarla perdelerini açacak.

Tiyatro 4 "Ölmez Ağaç Efsanesi", "Shakespeare Öldü Aş Bunları", Tiyatro Ege "Mıstık İş Arıyor", "Evvel Zaman İçinde", "Zamanda Yolculuk", "Şaşkınlar Sirki", "Birlikte Oynayalım", "Masal var Masalcık Var", "Oyun Dünyası", "Size Bir Masalımız Var", "Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi" ile Tiyatrohane ise "Dilsiz Kadınla Evlenenin Güldürüsü" oyunlarını sahneye koyacak.

Kaynak: