İthalatta haksız rekabetin önlenmesi

İthalatta haksız rekabetin önlenmesi

Rusya menşeli renksiz düzcam ithalatında damping soruşturması açılması, Çin menşeli "boyalı saclar" için de dampinge karşı önlem uygulanması kararlaştırıldı.

Ekonomi Bakanlığının, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin iki ayrı tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Trakya Cam Sanayi AŞ, Rusya menşeli renksiz düzcam ürününün ithalatına ilişkin damping soruşturması açılması yönünde başvuru yaptı. Yapılan inceleme sonucunda, başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği anlaşıldığından, söz konusu ürün için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Öte yandan, MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği AŞ ve Tezcan Galvanizli Yapı Elemanları San. Tic. AŞ'nin başvurusu üzerine, Çin menşeli "boyalı saclar" ürününe ilişkin damping soruşturması tamamlandı.

Soruşturma çerçevesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda, Çin menşeli olarak beyan edilen soruşturma konusu ürün ithalatında, dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulmasına karar verildi. Bu kapsamda, söz konusu ürün ithalatına ilişkin CIF (mal bedeli, sigorta ve navlun) bedelinin yüzde 23,4'ü oranında dampinge karşı önlem uygulanacak.