İthalatta haksız rekabetin önlenmesi tebliği

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Hindistan ve Tayland menşeli "boru bağlantı parçaları" ithalatına yönelik uygulanan...
İthalatta haksız rekabetin önlenmesi tebliği

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Hindistan ve Tayland menşeli "boru bağlantı parçaları" ithalatına yönelik uygulanan dampinge karşı önlemin devam etmesi kararlaştırıldı.

Bakanlığın, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Hindistan ve Tayland menşeli "boru bağlantı parçaları (diğerleri)" ürününe yönelik başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonucunda önlemin mevcut haliyle uygulanmaya devam edilmesi kararlaştırıldı.

Dampinge karşı önlem, Çin'den ithalatta tüm firmalar için ton başına 800 dolar, Brezilya ve Bulgaristan'dan ithalatta ton başına 400 dolar olarak uygulanıyor. Damping önlemi, Endonezya'dan ithalatta PT. TRI Sinar Purnama Foundry için ton başına 253 dolar, diğerler firmalar için 400 dolar, Hindistan'dan yapılacak ithalatta Jainsons Industries için ton başına 305 dolar, diğer firmalar için 400 dolar olarak devam edecek. Tayland menşeli ithalatta ise önlem tutarı, BIS Pipe Fitting Industry Company LTD için 147 dolar, diğer firmalar için 400 dolar olacak.



Kaynak: