Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İttifak'ın İftar Yemeği Harikaydı

İttifak'ın İftar Yemeği Harikaydı

Geçtiğimiz Cuma akşamı İttifak Holding’in geleneksek iftar daveti için Kule Site’deydik... 
 
Öncelikle gecenin mimarı Değerli Ağabeyimiz, Dostumuz Abdullah Ecevit Öksüz’e bu güzel akşam için teşekkür ediyoruz. İftar programında her şey düşünülmüş, tam anlamıyla muhteşem bir iftar vakti yaşadık. 
 
42. katta Kule Site’nin Konya’yı 360 derece izleyebildiğimiz Adese’nin Kule Sini markalı restoranında Konya’daki gazete, televizyon, radyo çalışanları ile haber ajanslarından arkadaşlarımızın davet edildiği yemekte biz protokol masasına oturamadık belki ama Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben ve hemen yanındaki Yeni Şafak Gazetesinin Bölge Müdürü ve takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu ile mini bir protokol masası oluşmuş burada iftarımızı açtık. 
 
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz iftar sonrası kısa bir konuşma yaptı, hepimize tek tek hoş geldin dediler, teşekkür ederiz.
Mehmet Ali Bey’in konuşmasında özellikle “Allah tekrarını nasip etsin” ifadesini kullanması ve bu ifadenin tefsirini hepimize sağlık, afiyet, ömür ve birlik dirlik olarak yorumlayarak anlatması çok hoş bir jest oldu. 
 
Tabi bizim için asıl kazanım Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben ile yaptığımız sohbetti...
İttifak Holding İletişim Direktörü Abdullah Ecevit Öksüz, Yeni Şafak Gazetesi Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Kalender Hocamız ile birlikte yaptığımız bu sohbet hem sıcak yaz akşamlarında epeydir özlediğimiz güzel bir muhabbet olarak tadı damağımızda kalacak güzellikteydi, hem de biz Sıtkı Bey gibi bir değerin Adese’nin başına getirilmesinin ne kadar kıymetli bir tercih olduğunu görmüş olduk. 
İletişim Dekanımız Ahmet Kalender Hocama İletişim Fakültesiyle ilgili konuları cesaretle ifade ettiği için teşekkür ediyorum. Bu konuyu bir gün uzun uzun yazalım ama inanınız gecede Sıtkı Bey’in yaptığı yorumlar, perakende sektörü ile ilgili bilgileri, Adese’nin vziyonu ile ilgili açıklamaları, yurt içi ve yırt dışı ürün tahlili, her biri ayrı bir yazı konusu olacak düzeyde önemli ifadeler içeriyordu. 
 
Şunu çok net ifade edeyim, 8, 9  ay gibi kısa bir sürede Sıtkı Bey’in Adese’yi kâra   geçirmesi hiç de tesadüf değil. Marmara’da aldıkları cesur kararları önümüzdeki günlerde başka cesur kararları beraberinde getirecek gibi görünüyor. 
Bir kere Sıtkı Bey ülkemizi market sektörü açısından çok iyi tahlil etmiş. Hangi ilde neden olacaklar, hangi ilde neden olmayacaklar çok iyi biliyor. 
Anlaşılıyor ki önümüzdeki 5 yılda yapacakları büyük yatırımlarla İç Anadolu Bölgesinin lider markası ve ülkemizde sektör açısından önemli bir konumuna gelecekler. Aslında bildiğim kadarıyla şu anda da liderler ama onların bu liderlikle yetinmeye pek niyetleri yok. Asıl hedefledikleri batıdan doğuya geçişte merkez bir konuma gelmek ve son sözü mutlaka Adese’nin söylemesini sağlamak. 
Ayrıca Adese önümüzdeki süreçte yurtdışına da açılıyor. Şu anda bu yatırım ile ilgili bütün çalışmalar tamamlanmış. Hangi ülke olduğunu şimdilik söyleyemem ama bilginiz olsun Adese çok kararlı bir şekilde dünyada da büyük bir market olma yolunda ilerliyor. 
 
Ben Sıtkı Bey ve Abdullah Bey ile görüşürken hep şunu düşündüm, İttifak Holding’in en büyük başarısı kendisi ile ünsiyet kuran, kendi içinden yetiştirdiği bizim insanımızı evrensel donanımlarla üst bir seviyeye çıkarıyor ve bu insanlarla yoluna devam ediyor. 
Kendi içinde yetiştirdiği insanların sadakat ve liyakatini önemsiyor ve bu çerçevede büyüyor. İlkeli, güçlü, bilgili, takıntısız, Konyalı ve Konya’dan dünyaya açılarak dev bir dünyalı... 
 
İşte İttifak’ı ve tabi ki Adese’yi, Selva’yı, Seha’yı böyle anlamak gerekiyor. 
Yollarının açık olmasını diliyorum. Sıtkı Bey ile yaptığımız sohbette ayrıca Adese’nin cirosunun 700 milyon liraya dayandığını da öğrenmiş oldum. 
Sigara ve alkol satmadıkları halde bu rakamları yakalamaları onların yaptıkları stratejinin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Alkolü zaten ifade etmeye bile gerek yok. Adese hiç bir marketinde sigara da satmıyormuş. 
Bu ne kadar önemli bir iş, ben bunu duyduktan sonra Adese’nin ülkemiz ve insanlık için ne kadar önemli bir market olduğunu bir daha anladım. 
Öyle anlaşılıyor ki gelecek 5 yılda ciro 1 milyar lirayı aşacak... 
Diyebileceğimiz İttifak’a ve kurumlarına, Adese’ye, Selvaya Allah yol açıklığı versin, ve yokluklarını da bize göstermesin... 
Güzel bir iftar programıydı... 
 
Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dede Korkut Atamızdan bir dua ile yazımızı bitirelim: 
 
Karadağların yıkılmasın. Gölgelice ağacın kesilmesin. Kan gibi akan suyun kurumasın. Kanatlarının ucu kırılmasın. Kaadir Mevlan seni namerde muhtaç etmesin. Koşarken boz atın sürçmesin. Çaldığında kılıcın kırılmasın. Allahın verdiği umudun yok olmasın. En sonunda arı imandan ayırmasın.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR