Aykut Demirok

Aykut Demirok

İYİ Kİ VARSINIZ

İYİ Kİ VARSINIZ

En az rakibin kadar mücadele eder, defansif anlamda riske girmez bir de skoru değiştirebilecek kaliteli hücum elemanlarına sahipsen Sportoto süper ligde tutunmak sanıldığı kadar da zor değil. Tabi bir de takım içerisindeki uyum, birbirini tamamlamayan oyuncuların varlığı, gözün kapalı şekilde arkadaşına pas atabilme özelliklerini de barındırınca lig sıralamasında orta sıralarda kendinize yer edinebiliyorsunuz.

Mesut Bakkal ile bu saydığımız özellikler Konyaspor takımına yerleşince, takımımız Kayseri maçı sonunda oyun havaları eşliğinde göbek atarak sezona son noktayı koydu. Mesut hoca sezon genelinde Djalma ve Gekas gibi efektif adamlardan yararlanmasını bilmiş, devre arası yapılan Hleb hamlesinin de tutması ile yönetimin kendisinden isteğini yerine getirerek bu sezon adına üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır.

Kayserispor maçında da bir kez daha gördük ki fırsatını buldukları an anında cezayı kesen Hleb,Djalma,Hasan ve Gekas dörtlüsü rakip defans oyuncularının  pembe rüyalarını kabusa çevirmişler, Konyaspor taraftarlarının unutulmazları listesinde artık kalıcı bir yer edinmişlerdir. Bu sezon adına hücumda yakalanan bu efsanevi uyum savunma ve orta saha bloklarında bir türlü oluşamamıştır. Yapılan bireysel hatalara bir de savunma oyuncularında yaşanan sakatlıklar Selim dışında sürekli bir rotasyona sebep olmuştur. Aynı şeyleri ön libero pozisyonu içinde söyleyebiliriz. Mehmet Güven, Ali Çamdalı ikilisi taşın altına ellerini yeterince sokmamış, sezon genelinde kaçak güreşmişlerdir. Bu anlamda seneye ki oluşumda orta saha kurgusuna Ordusporlu Landel  veya Gençlerbirliği’nden Gosso tarzı bir oyuncu alınması kesinlikle şarttır. Ne Borek ne de Kibong bu ligin yükünü taşıyacak kalitede orta saha oyuncuları değil.

Son haftalardaki Mesut Bakkal’ın Kibong tercihi tamamen çaresizlikten kaynaklanan bir durum. Ayrıca Kibong’u bir şekilde oynatıp hayırlı bir kısmet çıkmasına vesile olmak bu hamlenin kanımca bir diğer sebebi. Tamam, bu sezon hedef kısa vadede tutturulmuştur. Lakin Mesut Bakkal’ın basın toplantısında dile getirdiği önümüzdeki sezon daha efektif takım vurgusu şuanda kadroda bulunan kaç oyuncu ile gerçekleşebilir o işte koca bir soru işareti.Torku Konyaspor yönetimi burada mutlaka bazı radikal kararlar almak zorunda.

Eğer ahde vefa duygusundan hareket edilirse seneye sıkıntı yaşanması kaçınılmaz olur.  Torku Konyaspor takım kadrosunun kesinlikle bir revizyona ihtiyacı olduğu da su götürmez bir gerçek. Özellikle 30 yaş üstü oyuncuların seneye gösterecekleri performans ne olur onu Allah bilir. Temsilcimizin yeni sezon yapılanması artık yavaştan gündemimize oturmaya başladı. Bu konudaki duyumlarımızı, duygu ve düşüncelerimizi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmaya dileğiyle,  bu mutlu mayıs ayını bizlere yaşatan tüm Torku Konyaspor ailesine teşekkürü de bir borç bilerek saygılar sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR