Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

"İyi niyet, iyi insan"

"İyi niyet, iyi insan"

Herhangi bir kimse ya da konuda hiçbir kötü düşünce beslememe iyi niyetli olmayı gösterir.
 
İnsan, yaşamında başarılı ve mutlu olmak istiyorsa; davranışlarında öncelikle iyi niyetli olması gerekir.
 
Akıl ve vicdan sahibi oldukları için insanlar genellikle iyi niyetlidir. İyi niyetli her insan karşısındaki insanın da iyi niyetli olmasını ister.
 
İnsanlar iyi niyetle yuva kurar, iyi niyetle iş yeri açar, iyi niyetle düşünür, iyi niyetle ağaç diker, tohumu eker, iyi niyetle okur, yazar ve çalışır, ibadet eder, ziyaretlere gider.
 
İnsan, ne yaparsa yapsın kendine yapar. İyilik yap denize at demişler atalarımız çok doğru söylemişler. Çoğu iyilik yüzümüze kötü olarak vuruluyor. Peki, her insan iyi mi? Bu sorunun cevabını almak biraz zor…
 
Sen ne kadar iyilik yaparsan, alttan alırsan o kişi mutlaka sana zarar veriyor en yakının olsa bile…
 
İyi niyetimizin sonu iyi olsun isteriz ama öyle olmaz. Hiçbir şeyi şansa bırakmamalıyız. Bilgiyle, teknikle, bilinçli çalışmak, hesaplı olmak, başarının temel koşulu... Sadece “iyi niyet” başarı ve mutluluk için yeterli değildir.
 
Yanlışlıklarımız varsa düzeltmeliyiz, yılmadan daha iyiyi, güzeli, doğruyu aramak, bulmak için çalışmak, iyimser olmak, geleceğe ümitle bakmak gerekir.
 
İstemeyerek başkalarına zarar vermişsek veya kırmışsak onlardan özür dilemeliyiz. Ne yaparsak yapalım temelinde iyi niyetimiz varsa yaptığımız iş ahlakı ve iyidir.
 
Niyetimiz neyse ona göre yaşarız. Kötü niyetli isek çevremizdeki herkese zarar veririz ya lafla ya da davranışlarımızla, bağırıp kötü davranmak bile kötü niyettir. Çevremizdeki insanları üzmeyelim, kırmayalım.
 
İnsanlara iyi davranalım bize zarar verecek insanlardan uzak durursak biraz daha rahat nefes alırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR