İyi Tarım Uygulaması Olumlu Sonuç Veriyor

Şereflikoçhisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında çörek otu eken Fadıllı Mahallesi'nden Atilla Demirez isimli çiftçi, almış olduğu verimden son derece memnun olduğunu dile getirdi.
İyi Tarım Uygulaması Olumlu Sonuç Veriyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "İyi Tarım Uygulamaları" biriminde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından, yapılan bilgilendirmeler sonrasında çörek otu ekmeye karar veren Atilla Demirez, hasat sonrası elde ettiği verimden oldukça memnun olduğunu dile getirerek, çiftçilerin alternatif ürünler ekmesinde hiçbir endişeleri olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan bütün işlemlerin kayıt altına alındığı İyi Tarım Uygulamasında, ilk sınavını veren ilçemiz çiftçileri uygulanan projeden oldukça memnun kaldılar.

İyi Tarım Uygulamasına olan ilginin artması için tarlalara ilgi çekmek için tabelalar asılırken, Şereflikoçhisar'dan uygulamaya katılan çiftçiler arasında yer alan Atilla Demirez, Fadıllı Mahallesi İnderesi mevkiinde 90 hektar çörek otu ektiğini ve verimden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Atilla Demirez çörek otu ekimi ile ilgili olarak, "Önümüzdeki yıl İyi Tarım Uygulama kapsamında bu gibi ürünlerin ekilmesi, üreticileri alternatif ürünlere yöneltecektir. Alışıla gelmiş ürünlerin dışına çıkmalıyız" dedi.

Kaynak: