'İyilik gemisi'yle gelen malzemeler Gazze'de

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, "Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümü, Gazze'ye ulaştı.
'İyilik gemisi'yle gelen malzemeler Gazze'de

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, "Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümü, Gazze'ye ulaştı.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü "İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan "Lady Leyla" gemisinin taşıdığı malzemelerin ilk bölümü, dün vardığı İsrail'in Aşdod Limanı'nın ardından, Gazze'ye ulaştırıldı.

Bu kapsamda, yardım konteynerlerini taşıyan tırların Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girişi başladı. İlk tır, Türk ve Filistinli yetkililer tarafından karşılandı. Malzemeler, yapılan tören sonrası dağıtım yapılacak bölgelere sevk edildi.

"Yardımlar artarak, devam edecek"

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, ilk tırın girişi nedeniyle düzenlenen törende, anlaşmadan sonra ramazanın son gününde yardımların ulaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Bunun başlangıç olduğunu kaydeden Sarnıç, "Bunun devamı gelecektir. Bundan sonra enerji sorununu halletmek için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca atık su sorunu var. Bunu da gidermek için çalışmaya başlayacağız. Önümüzdeki hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan uzman bir heyet gelerek, görüşmeleri başlatacak. Bundan sonraki yardımlarımız, aynı hızla, katlanarak, devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Bayram sonuna kadar, yardımları tamamlamak istiyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Gazze'ye yapılacak yardımların ilk adımının atıldığını dile getirdi.

Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması, işlemlerin daha hızlı yapılmasını dilediklerini ifade eden Kınık, "Yardımların bayramla birlikte tümünü yapmak istiyoruz. Bayramdan sonra da yeni yardımlarımızın yapılmasıyla ilgili durum, daha da netleşmiş olacak." dedi.