İZBETON AŞ'ye grev kararı asıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON AŞ'de TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine şirketin genel müdürlük binasına grev kararı asıldı- Belediye-İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Murat Karakuş:- "Her seferinde bizlere 'Yüzde 8'lik bir
İZBETON AŞ'ye grev kararı asıldı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON AŞ'de, 850 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı alındı.

İZBETON AŞ'nin Bornova ilçesindeki genel müdürlük binası önünde toplanan sendika üyeleri, sloganlar atıp halay çekti.

Belediye-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreteri Ali Çelenk, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle TİS görüşmelerinin ocak ayından bu yana devam ettiğini, bir sonuç çıkmaması üzerine grev kararı aldıklarını söyledi.

Emek, ekmek ve özgürlük mücadelesi verdiklerini belirten Çelenk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu ve TİS görüşmelerini masada tamamlayarak Konak Meydanı'nda imza atmak istediklerini ifade etti.

- "Bizi greve, eyleme sokağa siz zorladınız Aziz Başkan"

Belediye-İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Murat Karakuş da "en iyi sözleşme masada biten sözleşme" düşüncesiyle yola çıktıklarını, her seferinde büyükşehir yönetiminin ısrarının sözleşmeyi tıkadığını öne sürdü.

Büyükşehir Belediyesinin uzlaşmaz tavrının kendilerini bugünlere getirdiğini savunan Karakuş, şöyle konuştu:

"Her seferinde bizlere 'Yüzde 8'lik bir ücret artışını kabul edin, ya da bildiğinizi yapın.' dediler. Bir orta yol bulmaya çalıştık. Mayıs ayında ÜFE-TÜFE ortalaması yüzde 13,21 iken, emekçinin gerçek enflasyonu yüzde 20-25'lerdeyken, döviz artış rekoru kırarken, sizin önerdiğiniz yüzde 8'lik ücret artışı, dövizle, enflasyon artışıyla eridi gitti. Bizi greve, eyleme sokağa siz zorladınız Aziz Başkan. Sorun çözülmezse İzmir halkının yaşayacağı muhtemel mağduriyetlerin sorumluluğu sadece ve sadece Sayın Aziz Kocaoğlu'na ait olacaktır."

- "Önümüzde daha 40 günlük süremiz var"

Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekteri Erdoğan Kefeli ise İzmir Büyükşehir Belediyesiyle devam eden 5 bin 500 işçiyi kapsayan 5 sözleşmenin tamamının uyuşmazlık aşamasında olduğunu aktardı.

İlk olarak İZBETON AŞ'de grev kararı aldıklarını ve bunu ilan ettiklerini belirten Kefeli, "Grev kararı İZBETON'daki 850 üyemizi kapsıyor. Önümüzde daha 40 günlük süremiz var. Eğer bu süre içinde uzlaşma zemini doğmazsa fiili olarak uygulamaya geçmek zorundayız. TİS'in masada tamamlanması için çalışıyoruz. Biz yüzde 15-17 arasında zam oranı istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Kefeli ve Karakuş, sendika üyeleriyle genel müdürlük binasının giriş kapısına sendikanın aldığı grev kararını astı.


Kaynak: