İzcilik kulübünden öğrencilere konevi kampı

Hafta boyunca Sile Barajı İzcilik Tesisleri’nde düzenlenen kampa katılan ilk ve orta öğretim öğrencileri, disiplinli bir hayatı öğrendikleri temel izcilik eğitiminin yanısıra, sosyal aktiviteler ve manevi değerleri de özümsüyorlar.
İzcilik kulübünden öğrencilere  konevi kampı

Konya Altıngençlik Spor ve İzcilik Kulübü, ilk ve orta öğretim öğrencileri için Sille Barajı İzcilik tesislerinde ‘Sadrettin Konevi Kış Kampı’ düzenledi. 35 öğrencinin katıldığı kampta milli ve manevi değerlere bağlılık, hoşgörü, sosyal girişimcilik ve temel izcilik bilgileri veriliyor. 6 gün sürecek kampta hengün farklı konularda eğitim ve eğlence planlanıyor.

Harmanbiş kitabının yazarı Osman Bozdemir’in de katıldığı dünki etkinliklerde çocuklar keyifli oyunlarla tanıştılar. Geleneksel çocuk oyunlarının tanınan ismi Osman Bozdemir, hem izci lideri hem de kampın misafir yazarı olarak katıldığı programda takım oyunlarıyla izci adaylarını eğlendirdi.

Kahkahalarla stres atan çocuklar, koca ayak oyunu yarışmasında izci liderlerine fark attılar.

İzci lideri ve Altıngençlik Spor ve İzcilik Kulübü Koordinatörü Muhammet Ergül, yarışma birincisi öğrencilere sembolik başarı arması vererek tebrik etti. Ergül, öğrencilerine sporu sevdirmek adına doğanın zorlu şartlarına hazırlanmayı öğretmenin yanında disiplinli bir ortamda milli ve manevi değerleri de hatırlattıklarını söyledi. Mors alfabesinin de içinde yer aldığı temel izcilik bilgilerinin yanı sıra okçuluk, geleneksel çocuk oyunları, bir konu bir konuk ve benzeri etkinliklerin de kamp eğitiminde yer aldığını ifade eden Ergül, TİF İl temsilcisi Hüseyin Yaşar’a, kamp alanını tahsis eden Selçuklu Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Program sonunda Osman Bozdemir de, Koordinatör Muhammet Ergül’e çocuk oyunları kitabı Harmanbiş’i hediye etti.