İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı meydana geldi. Olay sonrası 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Saldırıda 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu.
İzmir Adliyesi yakınlarında terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, İzmir Adliyesi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu

İzmir'deki terör saldırısında, 1 polis memuru ve 1 adliye çalışanı şehit düştü.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayraklı ilçesindeki adliye binası önüne yaklaşan bomba yüklü aracın polis tarafından durdurulmak istendiğini, bunun üzerine araçtan inen teröristlerin kaçtığını söyledi.

Teröristlerin bıraktığı araçta patlama meydana geldiğini ifade eden Ayyıldız, çıkan çatışmada 2 teröristin ölü ele geçirildiğini kaydetti.

Patlamada 3'ü polis, 4'ü sivil 7 kişinin yaralandığını söyleyen Vali Ayyıldız, "Bayraklı'daki patlama sonucu 1'i polis, 1'i adliye çalışanı 2 kişi şehit oldu." dedi. 

Öte yandan, Bayraklı ilçesindeki adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önündeki terör saldırısının ardından adliye çevresinde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, Manas Bulvarı, Salhane ve dere kenarında tedbirler aldı, ayrıca bölgedeki yüksek katlı binaların tepesinde de arama yapıldı. 

Olay yeri yakınlarında toplanan vatandaşlar da Türk bayrağı açarak terörü lanetledi ve "idam isteriz" sloganı attı.

2 terörist ölü ele geçirildi

Patlamanın ardından 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

izmir-adliyesi-yakinlarinda-teror-saldirisi.jpg

Bölgeye trafik akışı kesildi

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.

Bir şüpheli ile ilgili çalışma başlatıldı

Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.

Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.