İzmir Devlet Tiyatrosu sezonu Urla’da açtı

Devlet tiyatrolarının Türkiye'de ilk kez bir ilçede açtığı Urla sahnesi, dün akşam 2016-2017 tiyatro sezonunun açılışına ev sahipliği yaptı.
İzmir Devlet Tiyatrosu sezonu Urla’da açtı

Devlet tiyatrolarının Türkiye'de ilk kez bir ilçede açtığı Urla sahnesi, dün akşam 2016-2017 tiyatro sezonunun açılışına ev sahipliği yaptı.

60. yılına hazırlanan İzmir Devlet Tiyatrosu "Bir Garip Orhan Veli" oyunuyla sezonu Urla'da açtı. Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sezon açılışına Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Murathan Mungan'ın usta şair Orhan Veli Kanık'ın şiirinden uyarlayarak kaleme aldığı, Tayfun Erarslan'ın yönetip oynadığı oyun ise tiyatroseverler tarafından büyük alkış aldı.

"Her şey hayal kurmak ile başlar"

"Biz çalıştığımız yerleri sahiplenme duygusuyla anlatırız. Anlatırken de orayla özdeş değerleri ön plana çıkarırız. Ben Urla'yı anlatmaya başlarken Devlet tiyatrolarıyla başlıyorum" diyen Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Her şey hayal kurmakla başlar ve sonra ayakları yere basar bu işlerin. Güzel bir oyun izledik bu akşam. Oyunlar seyirciyle güzeldir. Salonu dolduran seyircimize ve sezonu Urla'da açan İzmir Devlet Tiyatrolarına çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"O hayal için çalıştık"

Yıllar önce birisinin "Urla'daki Devlet Tiyatrosunu seyredeceksin" dediğinde inanamayacağını söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, "Bu sahne için çok çabaladık. Önce hayal kurduk, sonra o hayal için çalıştık. Bugün burada bu mükemmel oyunu izlemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu yılımızı yüzde 90 doluluk oranıyla tamamladık. Birçok oyun kapalı gişe oynadı. Urlalılar da buna çok sahip çıktı. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Urla tercih edildi

İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Tayfun Erarslan ise şöyle konuştu: "Bugün Devlet Tiyatrolarının 1949 yılından beri perde açtığı gündür. İzmir Devlet Tiyatroları da 60. yılını kutlamaya hazırlandığı bu yıl, sezon açılışını Urla'da yapmayı tercih etti. Urla Kaymakamımız ve Başkanımızın büyük özverileri ve destekleriyle Türkiye'nin ilk ilçe Devlet Tiyatrosu Sahnesi Urla'da açıldı. Bu projenin, bu niyetin ve bu yüreğin altını çizmek için sezonu Urla'da açmak istedik. Tiyatroseverlerin bizleri yalnız bırakmadığı içinde teşekkür ediyorum."

İzmir Devlet Tiyatrosu sezonu Urla’da açtı

Kaynak: