İzmir merkezli 4 ildeki FETÖ/PDY soruşturmasında yeni gelişme

İzmir merkezli 4 ilde adliye çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 19'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 17'si ise savcılık tarafından salıverildi
İzmir merkezli 4 ildeki FETÖ/PDY soruşturmasında yeni gelişme

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 19'u adli kontrol şartıyla, 17'si ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İzmir, Konya, Kütahya ve Manisa'da örgütle bağlantılı adliye çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 98 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 36'sı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından 17 kişi salıverilirken "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderilen 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir merkezli 4 ilde 26 Eylül'de başlatılan operasyonda, İzmir Adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 101 şüpheliden 98'i gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında zabıt katipleri, mübaşirler ve yazı işleri müdürleri ile yakınlarının bulunduğu belirtilmişti. Daha önce adliyeye sevk edilen 60 şüpheliden 3'ü tutuklanmıştı.

Operasyonun, İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta düzenlenen ve FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın devamı olduğu kaydedilmişti.

Kaynak: