İzmir’de Balkan rüzgarı esecek

Balkan göçmenleri, Karşıyaka'daki Balkan Festivalinde bir araya gelecek.
İzmir’de Balkan rüzgarı esecek

Balkan göçmenleri, Karşıyaka'daki Balkan Festivalinde bir araya gelecek. 4 Mayıs 2018 Cuma günü Bostanlı Kapalı Pazaryerinde başlayacak olan etkinlik, 3 gün boyunca çeşitli etkinlik ve aktivitelerle ziyaretçilere açık olacak.

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde, Karşıyaka Belediyesi desteği ve İZFAR Organizasyon işbirliği ile düzenlenecek olan etkinlik ile İzmir'de Balkan rüzgarı esecek. 4 Mayıs 2018 Cuma günü Bostanlı Kapalı Pazaryerinde başlayacak olan etkinlik, 3 gün boyunca çeşitli etkinlik ve aktivitelerle ziyaretçilere açık olacak.

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Yıldız, festivale yalnızca göçmenleri değil, tüm İzmirlileri davet ettiğini dile getirerek, "Balkanlardan, anavatanımız Türkiye'ye göç eden Evlad-ı Fatihanların acı tatlı hatıralarını, kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatma çabasını ve folklorik değerlerini izlemeye, Balkan müziğinin önde gelen sanatçılarıyla bir araya gelmeye ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları dinlemeye herkesi davet ediyoruz" dedi.

İHA