İzmir'de "işgalci yapı"ya yıkım

Urla'da hazineye ait 2. derece sit alanında bulunan araziye yapılan prefabrik konut, iş makinalarıyla yıkıldı
İzmir'de "işgalci yapı"ya yıkım

İZMİR (AA) - İzmir'in Urla ilçesinde, 2. derece sit alanı üzerindeki hazine arazisine yapılan ve yıkım kararı alınan prefabrik konut yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, İskele Mahallesi'nde hazineye ait 1785 ada 1 parseldeki 3 bin 481 metrekarelik arazinin çevresinin tel örgülerle kapatıldığı ve üzerine 3 odalı prefabrik konut yapıldığını belirledi.

Arazinin aynı zamanda ikinci derecede sit alanı olduğunu tespit eden Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ekipleri, denize yaklaşık 200 metre uzaklıktaki "işgalci yapının" tahliye edilmesi için sahiplerine 15 gün süre tanıdı.

Bu sürede tahliyenin gerçekleşmemesi üzerine alanın boşaltılması ve yapının yıkılması için Urla Kaymakamlığına başvuru yapıldı.

Urla Kaymakamlığı, ilçe belediyesi araçlarını kullanarak bugün yıkım işlemini gerçekleştirdi.

İçeride kimsenin bulunmadığı yapının önce etrafındaki tel örgüler iş makinesi yardımıyla söküldü. Daha sonra balyoz yardımıyla prefabrik yapının kapısı kırılarak açıldı. Ekiplerin yapı içerisindeki fotoğraf ve video çekiminin ardından içeride bulunan eşyalar dışarıya çıkarıldı. Boşaltılan yapı iş makinesi tarafından yıkıldı.

Yapının imar barışı kapsamına alınması için yapılan başvurunun reddedildiği, işgalci yapının sahibi hakkında yalan beyanda bulunmak ve arkeolojik sit alanına yapı inşa etmekten de işlem başlatıldığı öğrenildi.

Yıkım çalışmasını Urla Kaymakamı Önder Can ile İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan da izledi.

Kaynak: