İzmir'de mezuniyet töreninde pankart açılması

İzmir'de mezuniyet töreninde pankart açılması

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünün dünkü mezuniyet töreninde bazı öğrencilerin taşıdığı pankarta, aynı fakültenin halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden diploma alan öğrenciler sahneye dev Türk bayrağı ile çıkarak cevap verdi.   

Öğrenciler, Türk bayrağını tören boyunca ellerinden bırakmadı.

Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, öğrencilerin coşkulu alkışlarına aynı şekilde karşılık vererek Türk bayrağını ve öğrencileri selamladı.

- "Ortak değerimiz ay yıldızlı kutsal bayrağımızdır"

Prof. Dr. Elden, dünkü olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Birkaç öğrencinin sergilediği münferit hadisenin, bütün bir kuruma ve binlerce öğrencisine mal edilemeyeceğini vurgulayan Elden, mezuniyet törenlerinin siyasal şov aracı yapılmasına karşı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Elden şunları kaydetti:

"İlla ki bir mesaj verilmek isteniyorsa ve bir sembol gösterilmek isteniyorsa bu olsa olsa gölgesinde gururla yaşadığımız, ortak değerimiz olan ay yıldızlı bayrağımız olabilir. Bu vesileyle bu duyarlılığı gösteren ve en anlamlı cevabı veren öğrencilerime teşekkür ediyorum."

Prof. Dr. Elden ayrıca genç iletişimcilere, her zaman etik değerlere bağlı kalmaları, ülkelerini ve insanlarını sevmekten asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Törende öğrenciler iletişim yemini etti ve keplerini fırlattı.

-İnceleme başlatılmıştı 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin dünkü mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından açılan "Sansüre hendek kazmaya geliyoruz" yazılı pankart nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme, söz konusu pankartı açanlar ve sorumlular hakkında da rektörlük tarafından idari işlem başlatılmıştı.