İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

Ödemiş'te iki öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden öğretmen, toprağa verildi- Okul Müdürü Kökmen'in mesai arkadaşı Gülşen: - "Ayhan Hocam karıncayı dahi incitmezdi. Bizim en 'Adam olmaz' dediğimiz öğrenciye bile 'Ondan ne cevher çıkarabil
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren okul müdürü toprağa verildi.

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencileri U.Y. ile İ.P. tarafından silahla öldürülen Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından Zafer Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Kökmen'in eşi Ümmü, oğulları Doğukan ve Egehan, annesi Elif ve babası Mustafa Kökmen, cenazenin getirilişi sırasında gözyaşı döktü. Aileyi yakınları teskin etti.

Öldürülen Kökmen'in öğretmen eşi Ümmü Kökmen, "Öğrencileri çok kıymetliydi, onun baş tacıydı. Öğrencileri de geldi 'Hocam yok' diye ağladı. Peki bu ne şimdi, bunun açıklaması yok mu ?" dedi.

Evinin önünden helallik alınmasının ardından Kökmen'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Şeker Camisi'ne getirildi. Kökmen'in fotoğrafı oğulları tarafından taşındı. Öğretmenin cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeşilköy Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kaymakam Celil Ateşoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

- "Ayhan hocam karıncayı bile incitmez"

Öte yandan Kökmen ile aynı okulda çalışan tarih öğretmeni İsmail Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sonrası Kökmen'i hastaneye yetiştirmek için kendi aracıyla yola çıktıklarını söyledi.

Okuldan birkaç kilometre uzaklaştıktan sonra ambulansı görünce Kökmen'i ambulansa aktardıklarını ifade eden Gülşen, mesai arkadaşını kurtarmak için çaba sarf ettiklerini ancak başaramadıklarını dile getirdi.

Kökmen'i vuran öğrencilerden birine daha önce disiplin cezası uygulandığını belirten Gülşen, şöyle konuştu:

"Ben basından duyduklarıma çok üzüldüm. Olay yansıtıldığı gibi değil. Ne olay anında ne de olay öncesinde Ayhan hocamla söz konusu öğrenciler arasında en küçük bir tartışma, bıçak çekme vesaire... Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Ayhan hocam karıncayı dahi incitmez. Pedagojik formasyonu tam, gönlü vatan millet sevgisiyle çağlayan bir insandı ve bizim en 'Adam olmaz' dediğimiz öğrenciye bile 'Ondan ne cevher çıkarabilirim' diye yaklaşan biriydi.

Kökmen'i vuran öğrencilerin okula giriş çıkışlarının çok kısa sürdüğü aktaran Gülşen, Kökmen'in vurulduğu sırada bir öğretmenle telefonla görüştüğünü anlattı.

- Okula atanmasının yıldönümüydü

Öte yandan Ayhan Kökmen'in okulda göreve başlamasının üçüncü yıldönümünde yaşamını yitirmesi dikkat çekti.

Okulun internet sitesinde Kökmen'in üç yıl önce 15 Aralık'ta Ödemiş'teki İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcılığından görev yaptığı okula müdür olarak atandığı bilgilerine yer verildi.

Jandarmanın gözaltına aldığı U.Y. ve İ.P. ile U.Y'nin babası B.Y'nin adliyedeki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

- Olay

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin kurulu cezası verilen 11. sınıf öğrencisi U.Y. ile İ.P, okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasına gitmiş, pompalı tüfekle açılan ateş sonrası yaralanan Kökmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: