İzmir'de paso eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinden emekli bir grup, ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayan kartların iptalini protesto etti.
İzmir'de paso eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinden emeklilerin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayan kartların iptali protesto edildi.

Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen bir grup, emekli kimlik kartlarını göstererek çeşitli sloganlar attı, ıslıklarla belediyenin aldığı karara tepki gösterdi.

Pasomu İstiyorum Yürütme Kurulu adına basın açıklaması yapan Mehmet Düşünceli, ESHOT yönetmeliğinde en az 10 yıl ESHOT, İZSU ve Büyükşehir Belediyesine hizmet veren ve bu kuruluşlardan emekli olanların otobüslerden ücretsiz yararlanabileceğinin ifade edildiğini belirtti. Düşünceli, vapur ve metro hizmetlerinin şehir içi ulaşımda kullanılmaya başlanmasıyla bu ulaşım araçları için de ücretsiz yararlanım hakkının tanındığını belirtti.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde 2000 yılında metro ve vapurdan da ücretsiz yararlanmalarının tanındığını dile getiren Düşünceli, şöyle konuştu:

"Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce vapura binme hakkımızı sessizce elimizden aldı. Biz belediye emeklileri sessiz kaldık, mahrum edildik. Bir yıl sonra sarı öküz hikayesinde olduğu gibi bu sefer metrodan yararlanma hakkımız elimizden alındı. Aziz Kocaoğlu'ndan randevu talep ettik, geri dönüş olmadı. Kocaoğlu'ndan sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik sözlerinin arkasında durarak belediye emeklilerine karşı gerçekleştirdiği haksız uygulamadan vazgeçmesini istiyoruz."